Шашлык из куриной печени

Давно идея с шашлычками из куриной печени “сидела” в голове. Наконец, я их сделала. И не прогадала. Во первых, готовятся молниеносно, а во вторых очень вкусно!

Ингредиенты:

* куриная печень – 300 гр.


Для маринада:
* соевый соус – 2 ст. ложки
* соки лимона – из 1/3 части
* Ммасло оливковое – 1 ст. ложка
* перец чёрный из мельницы – по вкусу
* зелень кинзы – 2-3 веточки
* зелень мяты – 5-8 листиков
* чеснок – 2 зубка

 

Способ приготовления:

1. В миске смешиваем 2 столовых ложки соевого соуса, 2 измельчённых зубчика чеснока и столовую ложку оливкового масла.


2. От целого лимона отрезаем 1/3 часть и выжимаем сок прямо в смесь.


3. Зелень кинзы, перечной мяты моем, нарезаем и добавляем к маринаду.


4. Перчим по вкусу из мельницы.


5. Печень моем, проверяем на отсутсвие желчного пузыря, разрезаем на две части, кладем в маринад и перемешиваем. Убираем в холодильник от получаса до 2 часов (в зависимости каким временем располагаете).


6. Замаринованную печень нанизываем на шпажки по всему кусочку, стараясь хорошо зафиксировать, чтобы кусочек не “вихлялся”.


7. Выкладываем подготовленную печень на сковороду с хорошим покрытием без масла.


8. Жарим сначала на сильном огне по полторы минуты с каждой стороны, затем убавляем огонь и доводим до готовности в течении 5 минут, часто переворачивая. 9. Готовые шашлычки выкладываем на плоскую тарелку, украшаем листиками мяты. Подаем в горячем виде со свежими овощами.



 

Татар хатын-кызлары өчен кызыклы язмаларны Сөембикә Telegram-каналында укыгыз


Ошый
Поделиться:
Комментарийлар (0)
Cимвол калды:
Хәзер укыйлар
Реклама
Соңгы комментарийлар
  • 16 гыйнвар 2021 - 17:49
    Без имени
    Энвэр бик вакытлы гаилэ корган. Кулдан кулга йоргэн хатын-кыз ана тин була алмас иде дип уйлыйм.
    Тиң ярым һәрвакыт янымда булган 
  • 18 гыйнвар 2021 - 19:50
    Без имени
    Сезнең хикәяләр , шигыйрьләрегез күпләрнекеннән өстен , бүген яза торганнардан ! Яңа үрләргә менәргә насыйп булсын . Илһам чишмәседәй челтерәп аксын иҗатыгыз
    Алсу күзлек
  • 18 гыйнвар 2021 - 21:54
    Без имени
    Жинел укыла, табигатнен матурлыгын Бик оста тасфирлагансыз, унышлар телимен!!!
    Ник ашыктың?
  • 20 гыйнвар 2021 - 15:10
    Без имени
    Гаеп итмэгез яратмаган ул сезне , яраткан яры булса гафу итэ ул, чын хэл булсада.Хатыгызны укыгач уз хэллэрем исеиэ тошеп ярсуландым, минем ирем улгэндэ эйтте мин сине яратмыйча яшэдем дип ,эле ничек аны искэ алырга яхшы иде диеп,нибар яхшы лыкларын оныттыды.Яратса кеошедэндэ суз тидертми, узе дэ эйтми.Нишлэргэне узегез хэл итегез гонахка баьмагыз, кын,гыр эш бик тиз беленэ ул.
    Ирем гомер буе, «кыз түгел идең», диде
Реклама
Венера Ганиеваның ире, тавыш режиссеры Камил Фәйзрахмановны соңгы юлга озату
Беренче дулкын. Өмет, курку, хисләр
Татарстан журналистикасы тарихы – фотоларда
Бу – безнең уртак тарихыбыз
Журналыбыз архивыннан
«Объективта – әни»
Кешелек хакында фәлсәфи уйланулар, робот София һәм ипи
Балачак – уйнар чак...