Торт "Красный бархат"

Удивите своих гостей необычным тортом Красный бархат!
Торт Красный бархат относится к рецептам американской кухни. Необычно то, что снаружи торт покрыт белым кремом, а внутри на срезе оказывается бисквит красного цвета. Хотя цвет может варьироваться от красного до бордового. Вкус крема сырно-сливочный. Потому что, для его приготовления используют мягкий сливочный сыр, или сыр таких марок, как Маскарпоне, Филадельфия, либо творожные Альметте и др. 
Несмотря на свою некую помпезность, торт очень прост в приготовлении. Ингредиенты смешиваются все сразу.
Итак:

Ингредиенты:

* мука – 200 гр.;
* какао – 1 ст. ложка;
* масло сливочное – 100 гр.;
* яйцо куриное – 2 шт.;
* сметана 15% – 200 мл;
* сахар – 7 ст. ложек;
* соль – 1/8 часть чайной ложки;
* краситель натуральный – 1/2 ч. ложки;
* ванилин – 2 гр.;
* краситель – 1/2 ч. ложки;
* сода пищевая – 1 ч. ложка;
* разрыхлитель теста – 1 ч. ложка;
* уксус яблочный – 1 ст. ложка.

 

Крем:

* сливки 80% – 350 гр.;
* пудра сахарная – 4 ст. ложки;
* ванилин или фруктовая эссенция – несколько капель;
* малина свежая для оформления – по желанию.

 

Способ приготовления:

1. В просеянную муку просеиваем какао-порошок.




2. Начинаем добавлять все по порядку: вбиваем 2 яйца, наливаем стакан нежирной сметаны, добавляем 7 столовых ложек сметаны, пол чайной ложки красного пищевого красителя, щепотку соли, ванилин.
Разрыхлитель смешиваем с пищевой содой и гасим яблочным уксусом.
Выливаем в общую массу. Размягченное сливочное масло нарезаем кусочками, выкладываем в емкость и, ​наконец то, все взбиваем до однородной массы свекольного цвета.




Важно!!! Раньше никогда так не делала, но, воспользовавшись советом опытных кулинаров, буде делать всегда! Работает! А именно, готовое тесто должно обязательно постоять минут 20 в покое, желательно не на сквозняке, а в теплом месте. Все ингредиенты вступят в “связь” и будут готовы к выпечке. А в это время рекомендую включить духовку – за 20 минут она наберёт нужный жар.


4. По стечении времени, выливаем тесто в силиконовую форму, предварительно смазанную растительным маслом (для большей гарантии).
Устанавливаем форму на устойчивую сковородку и помещаем в духовку на средний уровень.




5. Печем 35-50 минут при температуре 205 градусов. По времени ориентируйтесь на свою духовку.
Проверить выпечку можно, воткнув лучинку в тесто. Если она легко входит и выходит без налипшего теста – основа для торта готова.

6. Вынимаем корж из формы на решетку. Даем полностью остыть.




7. Затем острым ножом делаем по всему диаметру коржа небольшие надрезы в двух местах (можно ограничиться одним).
Леской разрезаем корж на 2-3 кольца.




8. Для крема жирные бабушкины сливки смешиваем с мягким сыром, пудрой, эссенцией и взбиваем в пышный крем. На это уходит считанные секунды.
Промазываем каждый корж кремом, накладывая их друг на друга.




9. Украшаем по полету фантазии. Сверху обмазываем полностью весь торт кремом. Дальше украшать не обязательно, торт Красный бархат готов. Но, если вам этого недостаточно, можно по краям нарисовать розочки, украсить малиной. А можно после выпекания срезать часть бисквита, раскрошить его, и нанести по центру или по краям крошки – как имитацию бархата. Здесь уже полет вашей фантазии.

Убираем в холодильник часа на 2, а потом можно заваривать чай и приступать к трапезе!





P.S. Так же предлагаю приготовить к празднику Торт "Павлова"

Татар хатын-кызлары өчен кызыклы язмаларны Сөембикә Telegram-каналында укыгыз


Ошый
Поделиться:
Комментарийлар (0)
Cимвол калды:
Хәзер укыйлар
  • Кар патшабикәсе Билгеләнгән вакытта кафеда иде инде кыз. Ишекне ачып керде дә, ярым буш залга күз йөртеп, үзенә кирәкле кешене эзләде. Гомерендә беренче күрүе булса да, ул аны әллә каян таныды. «Снежная королева!» – дигән уй сызылып үтте кабат. Ханбикәләрдәй затлы иде ханым.
    7604
    1
    105
  • Хәшәрәт – Әни, без Фәридә белән өйләнешергә булдык. Син каршы түгелсең бит, әйеме? Зөлфия, улының бу хәбәренә күптән әзер булса да, каушап калды. Бу минутта теленнән нинди генә сүз төшсә дә, ничектер урынсыз, ялгыш булыр кебек тоелды.
    5911
    1
    93
  • Тапшырылмаган имтихан Без еш кына: «Күргәннәрдән китап язырлык, кино төшерерлек», – дибез. Беркемнең дә язмышы ал да гөл түгел. Тик кайберәүләр, аның кире якларын оста итеп яшерә,
    4832
    4
    76
  • Салават Илсөянең гомерен коткарып калган Җырчы Илсөя Бәдретдинова Салаватка: «Минем гомеремне коткарып калучым», – ди. Болай әйтүенең сәбәбе белән кызыксындык. 
    13014
    4
    65
  • Гомернең ике яры Бездә бүген – дебют! Гөлнур Сафиуллинаның дебюты! Ниһаять!.. Аның хикәяләр яза башлавын бик көткән идек без. Хәер, Гөлнурның журналист язмалары ук чын хикәя итеп кабул ителә: йә елмаеп, йә күз яшьләрен тыярга тырышып укыйсың... Ә геройлары үзенә охшаган: тыйнак, акыллы, сизгер күңелле, серле... Кечкенә генә бер сүзе, карашы, хәрәкәте белән дөньяларны үзгәртә, гап-гади тормышны ямьгә төрә белгән... Менә шулай! Хикәяләрендә – фәлсәфә, хисләр, сизгер хатын-кыз йөрәге, тагын әллә ниләр – кыскасы, өр-яңа халәт!
    4023
    5
    45
Реклама
Соңгы комментарийлар
  • 25 февраль 2021 - 18:08
    Без имени
    Урыска кияъгщ чыкмаган инде ул , чыкса . ьщллщп тормас иде . Щнисе хат язган бит , алып кайтма авылга диеп . Димщк , рус егетенщ чыкмыйча , икенче берщъгщ , яратмаган кешесенщ чыккан кияъгщ дщ . Яратмаган кешесе булгач . улында яратмый инде , оныгында . Щ язылышы , чыннан да , килделе - киттеле . икенче тцрлерщк . матур итеп язарга була иде .
    Язмыш җиле
  • 25 февраль 2021 - 19:23
    Без имени
    Мило
    «Әни, син мине әллә Парижда дип беләсеңме?!»
  • 25 февраль 2021 - 05:31
    Без имени
    Бик матур язылган. Нэжибэ апа шул. Э карт бик кызганыч. Ник балалары шулай михербансыз булган?!. Анлашылмый. Кузгэ яшьлэр килдеее.
     Тукталыш
  • 24 февраль 2021 - 11:47
    Без имени
    Еладым….
    Вәгъдә йөзеге
  • 24 февраль 2021 - 11:48
    Без имени
    Хэзер шарлатаннар куп, элек настоящийлар булган
    «Фәрештәләр төшемдә дога өйрәтте»
Реклама
Укучыга таба яңа адым: «Сөембикә»нең февраль санын тәкъдим иттек 
Венера Ганиеваның ире, тавыш режиссеры Камил Фәйзрахмановны соңгы юлга озату
Беренче дулкын. Өмет, курку, хисләр
Татарстан журналистикасы тарихы – фотоларда
Бу – безнең уртак тарихыбыз
Журналыбыз архивыннан
«Объективта – әни»
Кешелек хакында фәлсәфи уйланулар, робот София һәм ипи
Балачак – уйнар чак...