Торт "Красный бархат"

Удивите своих гостей необычным тортом Красный бархат!
Торт Красный бархат относится к рецептам американской кухни. Необычно то, что снаружи торт покрыт белым кремом, а внутри на срезе оказывается бисквит красного цвета. Хотя цвет может варьироваться от красного до бордового. Вкус крема сырно-сливочный. Потому что, для его приготовления используют мягкий сливочный сыр, или сыр таких марок, как Маскарпоне, Филадельфия, либо творожные Альметте и др. 
Несмотря на свою некую помпезность, торт очень прост в приготовлении. Ингредиенты смешиваются все сразу.
Итак:

Ингредиенты:

* мука – 200 гр.;
* какао – 1 ст. ложка;
* масло сливочное – 100 гр.;
* яйцо куриное – 2 шт.;
* сметана 15% – 200 мл;
* сахар – 7 ст. ложек;
* соль – 1/8 часть чайной ложки;
* краситель натуральный – 1/2 ч. ложки;
* ванилин – 2 гр.;
* краситель – 1/2 ч. ложки;
* сода пищевая – 1 ч. ложка;
* разрыхлитель теста – 1 ч. ложка;
* уксус яблочный – 1 ст. ложка.

 

Крем:

* сливки 80% – 350 гр.;
* пудра сахарная – 4 ст. ложки;
* ванилин или фруктовая эссенция – несколько капель;
* малина свежая для оформления – по желанию.

 

Способ приготовления:

1. В просеянную муку просеиваем какао-порошок.




2. Начинаем добавлять все по порядку: вбиваем 2 яйца, наливаем стакан нежирной сметаны, добавляем 7 столовых ложек сметаны, пол чайной ложки красного пищевого красителя, щепотку соли, ванилин.
Разрыхлитель смешиваем с пищевой содой и гасим яблочным уксусом.
Выливаем в общую массу. Размягченное сливочное масло нарезаем кусочками, выкладываем в емкость и, ​наконец то, все взбиваем до однородной массы свекольного цвета.




Важно!!! Раньше никогда так не делала, но, воспользовавшись советом опытных кулинаров, буде делать всегда! Работает! А именно, готовое тесто должно обязательно постоять минут 20 в покое, желательно не на сквозняке, а в теплом месте. Все ингредиенты вступят в “связь” и будут готовы к выпечке. А в это время рекомендую включить духовку – за 20 минут она наберёт нужный жар.


4. По стечении времени, выливаем тесто в силиконовую форму, предварительно смазанную растительным маслом (для большей гарантии).
Устанавливаем форму на устойчивую сковородку и помещаем в духовку на средний уровень.




5. Печем 35-50 минут при температуре 205 градусов. По времени ориентируйтесь на свою духовку.
Проверить выпечку можно, воткнув лучинку в тесто. Если она легко входит и выходит без налипшего теста – основа для торта готова.

6. Вынимаем корж из формы на решетку. Даем полностью остыть.




7. Затем острым ножом делаем по всему диаметру коржа небольшие надрезы в двух местах (можно ограничиться одним).
Леской разрезаем корж на 2-3 кольца.




8. Для крема жирные бабушкины сливки смешиваем с мягким сыром, пудрой, эссенцией и взбиваем в пышный крем. На это уходит считанные секунды.
Промазываем каждый корж кремом, накладывая их друг на друга.




9. Украшаем по полету фантазии. Сверху обмазываем полностью весь торт кремом. Дальше украшать не обязательно, торт Красный бархат готов. Но, если вам этого недостаточно, можно по краям нарисовать розочки, украсить малиной. А можно после выпекания срезать часть бисквита, раскрошить его, и нанести по центру или по краям крошки – как имитацию бархата. Здесь уже полет вашей фантазии.

Убираем в холодильник часа на 2, а потом можно заваривать чай и приступать к трапезе!





P.S. Так же предлагаю приготовить к празднику Торт "Павлова"

Татар хатын-кызлары өчен кызыклы язмаларны Сөембикә Telegram-каналында укыгыз


Ошый
Поделиться:
Комментарийлар (0)
Cимвол калды:
Хәзер укыйлар
  • Балдаклар, туй күлмәге калды, ә мин... Сүземне ерактанрак башлыйм әле. Әти үлгәндә мин әле тумаган да булганмын – әни 7 айлык корсаклы килеш калган. Аңа бу вакытта нибары 21 яшь булган...
    6619
    2
    46
  • Ялгыз канат Ире чит хатынга чыгып китсә дә, йөрәк болай әрнемәс иде. Хыянәтен кичерә алмый, мендәр кочаклап елар да, мәхәббәтне нәфрәткә әйләндереп яшәр иде. Ә ул хатынына гына түгел, балаларына, әти-әниләренә, диненә, үзенә хыянәт итте. Миләүшә яшь көе ирсез калды.
    7518
    0
    35
  • Рәхмәт, әнием! Аның ирен үтереп ташладылар. Дөресрәге, үләр дәрәҗәгә җиткәнче кыйнап ыргыттылар... Аңсыз гәүдәсен өйләреннән ике йөз метрлар чамасы җирдә, барак кебек шыксыз йортларның пычрак ишегалдыннан таптылар...
    3985
    0
    33
  • Бар җылымны сиңа бирәм, әни... Әнигә бар җылыңны да, назыңны да, яратуыңны да бирәсең, чөнки ул әни, һәм башкача уйлау, яшәү мөмкин түгелдер... Ә үз әниең булмаса?! Кемгә бүләк итәргә? Сине ничек бар шулай кабул итә торган кем бар тагын?! Әни бар! Иремнең әнисе!
    2039
    0
    30
  • Менә шулай... Чәй кайнар суга эләгү белән куе булып чыга башлый. Буяу бит инде. Шайтан алгыры!..
    2176
    0
    19
Реклама
Соңгы комментарийлар
  • 28 июнь 2022 - 10:56
    Без имени
    Сез язманы игътибар белән укымаган, ахры, иптәшләр. Монда бит колхозчы баласының кеше була алмавы турында бармый сүз! Ә ата-ананың баланы аралавы, башкаларга караганда, начаррак мөнәсәбәттә булуы турында сүз бара. Әгәр шартлар булса, бу өлкән кыз да, кече сеңлесе кебек, врач була алыр иде!
    Врач буласы урынга авылда әбиләр карыйм
  • 28 июнь 2022 - 11:47
    Без имени
    Узегез йомшак булгансыз. Чыгып китяргя иде. Нык телясягез врач булыр идегез. Урында утырып , хыяллар белян яшяргя унайлырак булган курясен сезгя. Атиегез гаепле тугел ,а узегез . А хазер барсы да гаепле сезнен очен. Алай булмай шул. Узегез ялгышкансыз. Шуны анлагыз хям яшягез алга карап. Артка карап, барсында гаепляп тугел.
    Врач буласы урынга авылда әбиләр карыйм
  • 24 июнь 2022 - 19:54
    Без имени
    Бик позитив, укып чыккач, кунелгэ рэхэт булып калды
    Галим
  • 24 июнь 2022 - 20:10
    Без имени
    Азаматны ышандырып йорисе тугел иде! Йомшак ирлэр дэ ничектер бэхетле яши бит эле. Кайбер гаилэдэ хатын-кыз эйдэп бара, торле гаилэ бар. Ин мохиме, ир куп эчмэсен, акча тапсын.
    Балдаклар, туй күлмәге калды, ә мин...
  • 24 июнь 2022 - 23:53
    Без имени
    Гаеп синдэ бит
    Аздан гына кылынмаган хата
Реклама
«Татар мамык шәле» бренды нәрсә ул?
«Татар гаиләсе / үрнәк алыгыз»
«Азат хатын» күргәзмәсе – Кабан күле буенда
«Сөембикә»нең яңа саны һәм... балчык
Әлфия Миңнуллина: «Әни Казанга яланаяклы кыз булып килгән иде, яланаяк мәңгелеккә китеп бара...»
Фарфор буенча рәссам Римма Газалиеваның шәхси күргәзмәсе
Укучыга таба яңа адым: «Сөембикә»нең февраль санын тәкъдим иттек 
Венера Ганиеваның ире, тавыш режиссеры Камил Фәйзрахмановны соңгы юлга озату
Беренче дулкын. Өмет, курку, хисләр
Татарстан журналистикасы тарихы – фотоларда