​Повидло из облепихи

Ингредиенты:

* облепиха – 500 гр. сока с мякотью
* яблоки – 500 гр. пюре
* сахар – 2 кг
* вода – 200 мл.
 


Способ приготовления:

Сезон облепихи! Успейте заготовить эту полезную, солнечную ягодку! Благодаря наличию пектина в яблоках, повидло из облепихи получается густым и напоминает желе. Очень душистое и вкусное, с персиковым цветом оно словно шепчет – “попробуй, я вкусненькое”!

Из свежих ягод облепихи готовим сок с мякотью без сахара. Для этого облепиху заливаем кипятком на 2 минуты. Затем сливаем воду, а из ягод выжимаем сок при помощи соковыжималки или насадки для мясорубки.



Яблоки нарезаем вместе с сердцевиной, выкладываем в кастрюлю, наливаем 100 мл воды и распариваем под крышкой.
Затем протираем, чтобы получить яблочное пюре. Жмых выбрасываем.
Смешиваем облепиховый сок и яблочное пюре.



Добавляем половину нормы сахара, перемешиваем, прогреваем, доводим до кипения и варим в течении 15 минут на медленном огне.



В конце варки добавляем вторую половину сахара, мешаем до растворения и отключаем огонь.
Раскладываем повидло в горячем виде, охлаждаем, а затем только укупориваем.

Татар хатын-кызлары өчен кызыклы язмаларны Сөембикә Telegram-каналында укыгыз


Ошый
Поделиться:
Комментарийлар (0)
Cимвол калды:
Хәзер укыйлар
Реклама
Соңгы комментарийлар
  • 17 июнь 2021 - 15:15
    Без имени
    Бик тиз баеганнар ьылар
    «Мин сине башкага бирмим...»
  • 17 июнь 2021 - 17:16
    Без имени
    Рэхмэт язучым,куз яшьлэрсез укып булмады,эй бу язмыш .
    Сыңар алкалар
  • 16 июнь 2021 - 16:43
    Без имени
    Баштан утте.
    Чират
  • 16 июнь 2021 - 21:06
    Без имени
    Бала белән әти арасына кермәгез инде, зинхар. Ул аның әтисе. Ул карамаса аны кем карасын.
    Баладан көнләшәм
  • 17 июнь 2021 - 06:01
    Без имени
    Бик яхшы ир, мин конлэшер идем может повод белэн чакврадыр кешенекен белмисен. Тунрылы булсын
    Баладан көнләшәм
Реклама
«Азат хатын» күргәзмәсе – Кабан күле буенда
«Сөембикә»нең яңа саны һәм... балчык
Әлфия Миңнуллина: «Әни Казанга яланаяклы кыз булып килгән иде, яланаяк мәңгелеккә китеп бара...»
Фарфор буенча рәссам Римма Газалиеваның шәхси күргәзмәсе
Укучыга таба яңа адым: «Сөембикә»нең февраль санын тәкъдим иттек 
Венера Ганиеваның ире, тавыш режиссеры Камил Фәйзрахмановны соңгы юлга озату
Беренче дулкын. Өмет, курку, хисләр
Татарстан журналистикасы тарихы – фотоларда
Бу – безнең уртак тарихыбыз
Журналыбыз архивыннан