Перечное варенье

Сварила “перечное варенье от турецких тетушек” для сыра. Восторг неописуемый! Очень понравилось сочетание с сыром, хотя с мясом или просто с тостом тоже отлично! Кроме того, оно очень красивое – коралловое и прозрачное! 
Для такого необычного варенья понадобиться два вида перцев – сладкий болгарский и жгучий. От последнего все и зависит! Если вы любите очень “большой огонек” – используйте очень жгучий чили. Также можно взять количеством. В моем случае колокольчик – средне жгучий и не крупный, поэтому я использовала аж 17 штук с семенами! Если же перец очень “крутой”, семена и перегородки нужно убрать. В общем, варьируйте остроту по вкусу! 
Сварила на пробу совсем немного, но буду делать еще и еще!


Ингредиенты:

* перец болгарский сладкий крупный – 10 шт.
* перец средне жгучий колокольчик – 17 шт.
* сахар – 1 стакан (200 мл)
* уксус яблочный – 3/4 стакана (200 мл)
* увоздика – 5 шт. (по желанию)
* розмарин – несколько иголочек (по желанию)
 


Способ приготовления:

Сладкий перец моем, очищаем от семян и перегородок и нарезаем мелкими кубиками. Перец может быть красным, желтым или оранжевым.

Жгучий перец (в зависимости от сорта) нарезаем мелко вместе с семенами и перегородками – (ведь там самый смак)! Но лучше это делать в перчатках.

Подготовленные перцы выкладываем в миску и засыпаем половиной нормы сахара. Оставляем на 6-8 часов, чтобы образовался сок.

По истечении времени добавляем вторую норму сахара, уксус, гвоздику и розмарин (по желанию) и ставим миску на огонь.

Варим примерно 30-40 минут, время от времени помешивая.

Готовое варенье становится густым, а сироп очень прозрачным и слегка желтоватым.

Выкладываем варенье в маленькие стерилизованные баночки. Затем храним в холодильнике.

Подаем с сыром, к мясу или хлебу.

Татар хатын-кызлары өчен кызыклы язмаларны Сөембикә Telegram-каналында укыгыз


Ошый
Поделиться:
Комментарийлар (0)
Cимвол калды:
Хәзер укыйлар
Реклама
Соңгы комментарийлар
  • 16 гыйнвар 2021 - 07:36
    Без имени
    Ярты гомереннэн артыгын яшэгэнсен, купкэ тузгэнне , азга гына түз инде, беребез дэ белми күпме яшэячэгебезне, бары Аллахы гына белэ, курэ, ишетэ кунелдэ нилэр барын, гонах кылмый гына яшэсэн жанын тынычрак була, э иреннен бу гадэте кешегә яла ягу була. Бу бик зур гонах. Күңел тынычлыгы намазда. Сабырлыгын өчен савабы ахирэттэ булыр.
    Ирем гомер буе, «кыз түгел идең», диде
  • 16 гыйнвар 2021 - 09:02
    Без имени
    Эйе эби(без дэу эни дип эйтэ идек) бн ускэн балалар барыбер башкачарак шул,тэуфикьлырак дип эйтимме инде.безнен чор балалары башка торлерэк иде шул,хэзергелэр бик эбилэрне тынламыйлар,кыз бала эле эзерэк колак сала сузлэренэ.э малайлар алай тугел икэн.
    Якын ерак әбекәем
  • 16 гыйнвар 2021 - 09:58
    Без имени
    Сабыр итэ белергэ Иде эти энидэн урнэк булмаган сезгэ
    Байлар да елый
  • 16 гыйнвар 2021 - 09:16
    Без имени
    Төрмэ, тэкэ дилэр, Башкортостан, Илеш районы.
    Булат Бәйрәмовны кызык иткәннәр
  • 16 гыйнвар 2021 - 09:42
    Без имени
    Бездэ дэ эбекэй дилэр. Минзэлэ ягы. Эбилэр урамда була ул ди иде курше эби. Минем эбекэйлэр дэ нэкь шундый иде. Гел башта Алла бирса дип сойлэшергэ, бисмилла дип йокларга ятарга, Аллах тагалэнен барлыгына ышандырып устерделэр. Урыннары ожмахта булсын. Икеседэ минем беренче баламны куреп калдылар. И 1ел аралыгы бн китептэ бардылар. Кирэк чакта соеп, кирэк чакта сугеп. Эшкэ ойрэтеп устерделэр. Мен рэхмэт
    Якын ерак әбекәем
Реклама
Венера Ганиеваның ире, тавыш режиссеры Камил Фәйзрахмановны соңгы юлга озату
Беренче дулкын. Өмет, курку, хисләр
Татарстан журналистикасы тарихы – фотоларда
Бу – безнең уртак тарихыбыз
Журналыбыз архивыннан
«Объективта – әни»
Кешелек хакында фәлсәфи уйланулар, робот София һәм ипи
Балачак – уйнар чак...