Мули

Идею приготовления навеяли молдавские блинчики Мули.
Потрясающий вкус! Томленый творог с жареным на сливочном масле изюмом – вот чем вы можете всех удивить! Восхитительны как в горячем, так и в холодном виде!
Для тонких блинчиков:
* мука пшеничная – 200 гр.
* кефир нежирный – около 400 мл
* яйцо крупное – 2 шт.
* сахар-песок коричневый – 1 ст. л.
* соль – 1/4 ч. л.
* сода – ½ ч. ложки
* масло подсолнечное – 3 ст. л.
* сливочное масло для запекания - 50 гр.
Творожная начинка:
* творог 5% жирности – 300 гр
* изюм – 100 гр
* сахар коричневый – 2 ст. л. с горкой
* ванильный сахар – 1 пакетик
* масло сливочное для жарки изюма – 15 гр.
Для подачи:
сметана
Приготовим тесто для тонких блинчиков.
В кефир просеиваем муку, добавляем пол чайной ложки соды, яйца, соль, сахар, и размешиваем венчиком, доливая постепенно горячее, доведенное до кипения, молоко. Размешиваем до однородности.
Оставляем тесто на 15-20 минут, после чего добавляем растительное масло без запаха.
Пока клейковина набухает, займемся приготовлением творожной начинки для блинов. Смешиваем творог с коричневым сахаром, ванилином, предварительно размоченным в горячей воде и поджаренным на сливочном масле, изюмом.
Хорошенько прокаливаем сковороду с толстым дном и смазываем ее растительным маслом перед каждым пятым блином. Выпекаем блинчики с двух сторон. Из этого количества теста получается около 15-18 блинчиков.
Разрезаем стопочку блинов на 4 равные части. На каждый из четырех секторов выкладываем по неполной чайной ложечке творожной массы. Заворачиваем блинчики в виде треугольничков.
Мули складываем в форму для запекания швом вниз. На каждый «треугольник» выкладываем кусочки сливочного масла.
Укладываем второй слой и - сверху опять стружку из масла.
Разогреем духовку до 200-210 градусов по Цельсию.
Ставим форму с блинчиками на средний уровень на 20-30 минут, накрыв крышкой или фольгой.
Подаем Мули – блинчики с начинкой из творога с жареным изюмом к столу. Отдельно к забавным треугольным блинчикам подаем сметану.
Потрясающий вкус! Томленый творог с жареным на сливочном масле изюмом – вот чем вы можете всех удивить! Восхитительны как в горячем, так и в холодном виде!
Для тонких блинчиков:
* мука пшеничная – 200 гр.
* кефир нежирный – около 400 мл
* яйцо крупное – 2 шт.
* сахар-песок коричневый – 1 ст. л.
* соль – 1/4 ч. л.
* сода – ½ ч. ложки
* масло подсолнечное – 3 ст. л.
* сливочное масло для запекания - 50 гр.
Творожная начинка:
* творог 5% жирности – 300 гр
* изюм – 100 гр
* сахар коричневый – 2 ст. л. с горкой
* ванильный сахар – 1 пакетик
* масло сливочное для жарки изюма – 15 гр.
Для подачи:
сметана
Приготовим тесто для тонких блинчиков.
В кефир просеиваем муку, добавляем пол чайной ложки соды, яйца, соль, сахар, и размешиваем венчиком, доливая постепенно горячее, доведенное до кипения, молоко. Размешиваем до однородности.
Оставляем тесто на 15-20 минут, после чего добавляем растительное масло без запаха.
Пока клейковина набухает, займемся приготовлением творожной начинки для блинов. Смешиваем творог с коричневым сахаром, ванилином, предварительно размоченным в горячей воде и поджаренным на сливочном масле, изюмом.
Хорошенько прокаливаем сковороду с толстым дном и смазываем ее растительным маслом перед каждым пятым блином. Выпекаем блинчики с двух сторон. Из этого количества теста получается около 15-18 блинчиков.
Разрезаем стопочку блинов на 4 равные части. На каждый из четырех секторов выкладываем по неполной чайной ложечке творожной массы. Заворачиваем блинчики в виде треугольничков.
Мули складываем в форму для запекания швом вниз. На каждый «треугольник» выкладываем кусочки сливочного масла.
Укладываем второй слой и - сверху опять стружку из масла.
Разогреем духовку до 200-210 градусов по Цельсию.
Ставим форму с блинчиками на средний уровень на 20-30 минут, накрыв крышкой или фольгой.
Подаем Мули – блинчики с начинкой из творога с жареным изюмом к столу. Отдельно к забавным треугольным блинчикам подаем сметану.
Татар хатын-кызлары өчен кызыклы язмаларны Сөембикә Telegram-каналында укыгыз
Хәзер укыйлар
-
«Бу сезнең кызыгыз...» Бала таба алмаячагы хакында Кәдрия Азатка туйга кадәр үк әйтте. Егет булачак хатынына шуның кадәр гашыйк иде, кул гына селтәде. – Аптырама, – дип кочаклап алды ул сөеклесен. – Елак балаларсыз икебезгә генә бик рәхәт булачак. Бик теләсәк, табиблар могҗиза ясамый калмас. Аннан соң гаилә баласыз да була ала бит.
-
Син генә кирәк Гади ситса күлмәкле кызның ишек төбендә арзанлы гына туфлиләрен салуын күреп, йөзен чытты булачак кайнана. «Авыл гыйбады!» – башына килгән беренче уе шул булды. Алай да улы хакына күңелдәгесен сиздермәде. Әле өйләнеп, түргә алып кайтып утыртмаган, йөреп туяр да, ташлар...
-
Ходай биргән күршеләрем 2 Авыр тормыштан, акчасызлыктан зарланып йөргән әбине танып та булмый хәзер: җыерчыклы йөзләре нурланып китте, иелгән башы турайды, әйтерсең 20 елга яшәрде: эскәмиядә төзелешеп утырган хатыннар янында тукталып та тормый, җәхәт кенә узып китү ягын карый...
-
Авыл малае Бәкер шифаханәсенә юллама бирделәр Нәфисәгә. Эш урыныннан. Аны, инде унбиш елга якын шул бер урында эшләүче сазаган кызны, кемдер исенә төшерер, «аңа да ял кирәк, аңа бирик...» дип искәртер дип башына да китермәгән иде. Иң кирәк җирдә иң кирәкле сүзне кем кемгә әйткәнен төпченеп тормыйча гына юлга кузгалды ул
-
Өч монолог Нурания конвертны ачты, Илдарына хатны тиз генә укып бирергә иде исәбе, тик әллә кайдан ниндидер кайнар агым, кинәт тынын буып, бөтен күкрәген умырып тотты...
Соңгы комментарийлар
-
1 июнь 2023 - 11:43Без имениНия бестолковый килен булсын, анлавымча килен белэн кайнана Алама яшэмэгэн.Әйтелми калган рәхмәт
-
1 июнь 2023 - 11:18Без имениСабабызнын горурлыгы, йозек кашы ул Голсинэ ханым♥️ Исэн-сау булсын, йоргэн юллары ун булсын🙏Китап акылны тәрбияли
-
31 май 2023 - 15:07Без имениТочно шундый эчтэлекле кино караган идем,исемен хэтерлэмим,бер нэрсэ дэ узгэрмэгэн.Бәхетле очрак-3
-
22 май 2023 - 10:24Без имениПервый раз попробовала такое блюдо у подруги, она татарочка. Правда, она мешала гороховую муку пополам с пшеничной.Так понравилось, что теперь сама его готовлю. Проблема только в том, что гороховую муку не везде продают. Но я ее теперь в интернет- магазине заказываю.Суп с чумаром из гороховой муки (клецки по-татарски)
-
Ханбикәләребез Кем ул ханбикә? Дөресен әйтик, бәгъзеләребез аны көнгә биш-алты күлмәк алыштыручы көяз хатын, ефәк тотканнан да кулы кабаручы назлы җан итеп күз алдына китерә. Әлбәттә инде, иркә, тәкәббер вә кыланчык..
-
Кадерле Мәрьям апа Шундый язмышлы кешеләр була, күзгә-башка әллә ни чалынмыйча, тыйнак, гади генә яшиләр дә тыныч кына китеп тә баралар.
-
Сугыш өзгән хыял Сәхнәдә В. Асафьевның «Бахчасарай фонтаны» балеты бара. Уланованың Мариясе шулкадәр табигый, чын, ышандырырлык итеп үлә – ирексездән күзләргә яшь тула.
-
Шәфкать иясе Шәфика Сәнгать күгендә кыска гына вакыт балкып янган Шәфика Котдусованы атылган йолдызга тиңлиләр.