Вяленые помидоры

Безумно вкусные вяленые помидоры! Вот оно какое наше лето! Самый разгар! В огороде тоже очень жарко, потому что пришла пора сбора урожая, вместе с теплом начали очень интенсивно поспевать овощи, краснеть помидоры. Когда томатов становится очень много, можно их законсервировать необычным способом, а именно, сделать помидоры не солеными, не маринованными, а вялеными. Уходит очень много помидор, поэтому вопрос: куда деть помидоры, сразу отпадает!!! Итак:


Ингредиенты:

На пол литровую банку:

* томаты мелкие мясистые – 1500 г;
* соль морская – 1 ч. ложка;
* сахар – 1 ч. ложка;
* черный молотый перец – 1/4 чайной ложки;
* чеснок – 5-6 зубков;
* базилик сухой – 1 ч. ложка;
* масло оливковое – 3 ст. ложки.



Способ приготовления: 

1. Полтора килограмма помидор моем, сушим, разрезаем на половинки, удаляем плодоножку. Противень застилаем фольгой, блестящей стороной вверх и раскладываем половинки помидор срезом вверх.



2. Солим, перчим из мельницы. Берем чайную ложку сахара и как бы “солим” все пормидорки. Каждую половинку посыпаем сухим зеленым базиликом. 



3. Затем из специальной масленки сбрызгиваем помидоры оливковым маслом. Масло примерно уходит 3 столовых ложки.


4. Выдавливаем через пресс 5 зубков чеснока и равномерно раскладываем “на глазок” на каждую половинку так, чтобы хватило.



5. Запекаем при самом минимальном огне 3 часа. 


6. Готовые помидоры горячими плотно укладываем в банку и закручиваем герметичной крышкой. Ставим банку в еще горячую, но отключенную духовку на пол часа. Затем вынимаем банку, переворачиваем и оставляем остывать. Храним в холодильнике.


7. Вот такие красивые, ароматные вяленые помидорки получаются! Из полутора килограммов помидор выходит пол литровая баночка.

Татар хатын-кызлары өчен кызыклы язмаларны Сөембикә Telegram-каналында укыгыз


Ошый
Поделиться:
Комментарийлар (0)
Cимвол калды:
Хәзер укыйлар
Реклама
Соңгы комментарийлар
  • 22 гыйнвар 2021 - 15:40
    Без имени
    Бик яхшы мәкалә. Рәхәт укырга да. аңлашылып тора. Бу язманың журналисты дини белем алган кеше икәнлеге күренеп тора. аңа рәхмәт.
    Адашкан хатын-кызны туры юлга кертү өчен... бер сүз җитә
  • 22 гыйнвар 2021 - 15:43
    Без имени
    Бик дөрес язылган сүзләр. Бигрәк тә акчага кагылышлы урыннары. Хәзер байны гына яраталар, аның белән генә аралашалар. Хәерчерәк булсаң син кем дияргә күп сорамаслар.
    Менә бу 10 әйбер турында туганнарга сөйләргә кирәкми
  • 22 гыйнвар 2021 - 16:10
    Без имени
    Кеше (зур кеше) кайгыларын үзе җиңеп чыгарга тиеш...балаларын шул кайгыларга батырмыйча
    Кемгә тидек, кемне рәнҗеттек без…
  • 22 гыйнвар 2021 - 19:15
    Без имени
    Бала сезнен жаваплылыкта, ничек ул отдельно торсын ди? Бу проблеманы алдан ук хэл итэргэ кирэк, сонрак ул кеше бала белэн торырга телэмэсэ, нишлэрсез? Катгый торырга кирэк. Э инде риза булмаса, нигэ ана кияугэ чыгарга?
    Булачак иремә мин кирәк, улым кирәкми
  • 22 гыйнвар 2021 - 19:20
    Без имени
    Бездэ хатын-кыз бигрэк харап скромный инде. Эллэ нинди хатыннар, ике-оч балалы, гулящийларны да кияугэ ала ирлэр, беркем бер суз эйтми. Сез узегез гаепле, эйттермэскэ, мыскыл иттермэскэ иде алдан ук. Кайвакыт, виноват кыяфэттэ тузеп торсан, эйттерсэн, телэсэ нэрсэ дэ эйтэлэр инде. Димэк, позволять иткэнсез. Хэзер ни дияргэ инде?...
    Ирем гомер буе, «кыз түгел идең», диде
Реклама
Венера Ганиеваның ире, тавыш режиссеры Камил Фәйзрахмановны соңгы юлга озату
Беренче дулкын. Өмет, курку, хисләр
Татарстан журналистикасы тарихы – фотоларда
Бу – безнең уртак тарихыбыз
Журналыбыз архивыннан
«Объективта – әни»
Кешелек хакында фәлсәфи уйланулар, робот София һәм ипи
Балачак – уйнар чак...