Вареники двулепные с вишней и творогом

Как же это здорово, когда откусишь вареник, а там и сладкая начинка и небольшая вишневая кислинка! Всегда интригующие двулепные вареники – это интересно! С начинками можно экспериментировать, играть вкусами.
Вареники, приготовленные по этому рецепту никогда не развариваются, варятся очень быстро (4-5 минут с момента закипания), тесто нежное, можно раскатывать очень тонко.
Даже творожная начинка необычная, так как творог мы будем готовить сами – он будет нежным, мягким и совершенно не кислым. Итак. начинаем:


Ингредиенты:

Начинка из творога:

  • Молоко – 400 мл
  • Кефир – 400 мл
  • Желток – 1 шт.
  • Сахар – 1 ст. ложка
  • Ванилин – на кончике ножа

 

Начинка из вишни:

  • Вишня – 30 шт.
  • Крахмал кукурузный – 1 ст. ложка
  • Сахар – 1 ст. ложка

 

Для теста:

  • Яйцо – 1 шт.
  • Масло растительное – 1 ст. л.
  • Вода – 100 мл
  • Соль – 1/4 ч.л.)
  • Мука высшего сорта – 2 стакана


Способ приготовления:

1. 400 мл молока доводим до кипения, убираем с огня и добавляем столько же кефира, (он может быть любой жирности). Перемешиваем до образования хлопьев.



2. Затем в сито вкладываем марлю или тонкую редкую ткань и выливаем получившуюся массу.


3. Завязываем ткань мешочком и подвешиваем для стекания сыворотки.


4. Приступаем к тесту, для этого одно яйцо смешиваем со столовой ложкой растительного масла и солью.



5. Смешать яично-масляную смесь с сильно подогретой водой.


6. Быстро вылить в просеянную муку, взятую половину нормы, (то есть стакан муки). Перемешать венчиком до однородности и поставить на огонь. Не переставая мешать, прогреть тесто (могут появиться маленькие комочки – это не страшно).


7. Убрать с огня, добавить второй стакан муки. Вымесить тесто. Накрыть полотенцем и оставить в покое на 30-40 минут.


8. Тем временем, сыворотка у нас стекла и получился отменный нежный творожок! В него добавляем один желток, немного сахара и ванилин на кончике ножа. Тщательно перемешиваем –
одна начинка готова.


9. Из вишни извлекаем, удобным для вас способом, косточку и выкладываем в ситечко, чтобы лишний сок стёк.


10. Смешиваем вишню с столовой ложкой сахара и столовой ложкой кукурузного крахмала.


11. Тесто раскатываем в тонкую лепешку и вырезаем кружочки – их должно быть чётное количество. Зрительно или ножом (слегка надавив тупой стороной) делим кружочек пополам и одну половинку смазываем водой.


12. Берем второй кружок и приклеиваем половинку к смоченной части. Получилось “конструкция”, похожая на книжку. Выкладываем на одну сторону чайную ложку творожной начинки и защипываем края.


13. Переворачиваем вареник, на другую сторону выкладываем 2-3 вишни. Они должны быть сухими, обваленными в крахмале и сахаре.


14. Защипываем край.


15. Затем красиво “расписываем” край зубчиком.


16. Вот такие двулепные полуфабрикаты получились!


17. Отвариваем вареники в кипящей подсоленной воде, откидываем на дуршлаг, перекладываем на плоскую тарелку, украшая сметаной.
Поверьте – это очень вкусно!

Татар хатын-кызлары өчен кызыклы язмаларны Сөембикә Telegram-каналында укыгыз


Ошый
Поделиться:
Комментарийлар (0)
Cимвол калды:
Хәзер укыйлар
  • Син минем балам! – Нихәл, улым! – Айдар Фидаилевич ак биләүдәге бәбине күтәреп, битенә үк терәде. Үз гомерендәге иң шатлыклы көне бүген аның! – Рәхмәт сезгә, Ләйлә! Бу бәхетне бүләк иткәнегез өчен. – Ир баланы күтәргән килеш Ләйләгә борылды. Хатын елый иде. Башта яшерен генә тамган күз яшьләре тора-бара тоташ үксүгә әверелде.  – Ай-дар... Фи-даи-левич... ба-ла-ны бир-мим... Бирә... ал-мыйм... – Ләйләнең бу сүзләре иңрәү булып чыкты. 
    10491
    5
    130
  • Бозым Сихерчеләр, имчеләрне никтер картаеп-бирчәеп беткән карчыклар кыяфәтендә генә күзаллый иде моңарчы Галия. Аларның яшәгән йорты да каядыр бер читтә, аулакта булырга тиеш иде кебек. Ул йорт үзе үк күңелдә шик уятырга, шом кертергә тиеш...  Ачык йөзле, ак яулыклы апа каршы алды аларны.
    6242
    1
    85
  • 7374
    2
    52
  • Ялгыш очрашу Инде ничә ел үткән, әмма аны күргән саен, атлап барган җирдән адымнарын әкренәйтә, йөзенә иңгән гаепле елмаюын махсус җыерылган кашлары астына яшерергә тели. Оныта алмый бугай шул...
    8406
    1
    48
Реклама
Соңгы комментарийлар
  • 21 сентябрь 2020 - 11:27
    Без имени
    Яхшы тәмамланды, ләкин бик кыска язма булды
    Җилбәзәкне өйләндерү
  • 20 сентябрь 2020 - 07:43
    Без имени
    Бернәнсәдә аңлашылмады, дәвамы ничек?
    Яңгыр 
  • 19 сентябрь 2020 - 07:50
    Без имени
    Минем курше авылга к лен булып тошкэн апам нэк шушындый тормыш а гомер кичерде, кайнэсе эгэр балалар га берэр кием алса апам барында мичкэ ата иде дип сойли, бер вакыт малае на бурек алып кайткан идём кулымнан тартып алдыда янып торган мичкэ а ты ди, ике каен сенелсе бар иде эти _энисе урынга калгач пинсэлэрен алдылар, э кайтып та алып китеп тэ карамадылар алар вафат инде хэзер, э апамны хэзер бик авыр чир бэреп екты шулай бер рэхэт курмэде язсан язып бетерэ торган тугел роман язырлык анын тормыш, аллам андый тормыш ны бер кемгэ дэ курсэтмэсен
    Инде минем чират...
  • 18 сентябрь 2020 - 10:15
    Без имени
    Бик матур хикэя !!! Укыйсы да бик кунелле булды !!! Эйдэ бергэлэшеп устерсеннэр инде сабыйларын .... Лэйлэ узе дэ югалтуны кичергэн бит !!!Бэхет елмайган димэк .... Бэхетлэре булсын барча балаларнын да .... Кеше бэхет очен туа,бэхетле булсын hэркем ....
    Син минем балам!
  • 18 сентябрь 2020 - 14:00
    Без имени
    Бик яхшы эсэр,бик азлар гына анлый шул язмышнын кисэтуен.Яшь чагымда ирем бн ачуланышкач,сойлэшмим дип уземэ-узем суз биреп,ярты кон сойлэшмэсэм,ике улымнын берсе нык итеп авырый башлый иделэр,температуралар бн.Шуннан сойлэшэ башлыйсын инде,уртак борчу килгэч.Купме сынадым,гел шулай була иде,аннары тэкэбберлегемне читкэ куеп,элэгешсэк тэ,сойлэшмичэ йормэдем,мин хаклы булсам,ярар,Аннан минем Бер жирем жэ кимеми дип,уземне тынычландыра идем.Бер тирэ,аерылыйм микэн эллэ дигэн уйлар да кергэлэде,аннары уйладым,этилэре балаларга минем шикелле ук якын,бигрэк тэ ир балага,этилэреннэн аерып алсам,барыбер мине гаеплэрлэр,алар да бит ир кешелэр,алга таба узем генэ доес тэрбия бирэ алырмынмы дип,барысын уйлап торып калдым.Аллага шокер,хэзер шуна соенеп бетэ алмыйм,инде 45-ел яшибез.Балалар да гаилэле,аларга гел тигезлектэ уз балаларын узлэренэ устерулэрен телим.Балалар бэхете эти-энидэн тора.
    Бала хакы
Реклама
Татарстан журналистикасы тарихы – фотоларда
Бу – безнең уртак тарихыбыз
Журналыбыз архивыннан
«Объективта – әни»
Кешелек хакында фәлсәфи уйланулар, робот София һәм ипи
Балачак – уйнар чак...