Торт «Фейерверк»

Бисквитные торты очень нежные и вкусные – это всегда желанный десерт. Рецепт шоколадного торта «Фейерверк» – простой, но очень вкусной и элегантной выпечки для тех, кто любит шоколад.
Торт из влажных и рыхлых коржей с сочным, ароматным и нежным творожным кремом станет удачным завершением праздничной трапезы, уютного домашнего чаепития!
А семечки в шоколадной и цветной глазури создадут яркое, позитивное настроение!
Для теста:
* мука – 340 гр.;
* сахар – 300 гр.;
* какао – 3 ст. ложки;
* соль – 1/4 чайной ложки;
* разрыхлитель теста – 1 ч. ложки;
* сода пищевая – 1 ч. ложка;
* масло растительное – 250 мл;
* яйцо куриное – 3 шт.;
* сметана 15% – 200 гр.;
* сливки питьевые 10% – 80 гр.
Крем:
* кыр творожный – 500 гр.;
* сливки 80% – 250 мл;
* пудра сахарная – 100 гр.;
* ваниль или фруктовая эссенция – 1 гр.;
* семечки в шоколадной и цветной глазури – 100 гр.;

2. Добавляем хорошее растительное масло. Для влажного шоколадного коржа 250 мл – это не много, поэтому не сомневайтесь!

3. Вбиваем 3 куриных яйца с солнечными желтками.

4. Добавляем стакан нежирной сметаны.

5. Вливаем 80 мл питьевых сливок и все тщательно перемешиваем. Оставляем тесто в покое на 10-15 минут.

6. Дно разъемной формы выстилаем пергаментной бумагой и смазываем растительным маслом.

7. Выливаем в форму для выпечки подготовленное шоколадное тесто.

8. Выпекаем в заранее разогретой духовке до 200 градусов в течении 50 минут. Обычно края коржа пропекаются быстрее, чем середина, поэтому для того, чтобы дно не пригорело, вниз духовки ставим емкость с водой (это может быть сковорода с толстыми стенками).
9. Готовый корж проверяем на “сухую лучинку”. Вынимаем его из формы и переворачиваем на решетку вверх дном до полного остывания.

10. Затем разрезаем на две части. У верхней части при выпечке образуется небольшой бугорок – его срезаем и делаем шоколадную крошку.

11. Творожный сыр (это может быть Альметте, Маскарпоне и др.) смешиваем с сахарной пудрой и фермерскими сливками. Добавляем ваниль (или несколько капель фруктовой эссенции) и взбиваем миксером в однородный крем в течении минуты.

12. Выкладываем крем между коржами, сверху и по бокам торта. Боковые части обсыпаем крошкой.

13. Верх торта украшаем семечками в шоколадной и цветной глазури. Готовый торт перед употреблением охлаждаем в течении 8-10 часов.

Торт из влажных и рыхлых коржей с сочным, ароматным и нежным творожным кремом станет удачным завершением праздничной трапезы, уютного домашнего чаепития!
А семечки в шоколадной и цветной глазури создадут яркое, позитивное настроение!
Ингредиенты:
Для теста:* мука – 340 гр.;
* сахар – 300 гр.;
* какао – 3 ст. ложки;
* соль – 1/4 чайной ложки;
* разрыхлитель теста – 1 ч. ложки;
* сода пищевая – 1 ч. ложка;
* масло растительное – 250 мл;
* яйцо куриное – 3 шт.;
* сметана 15% – 200 гр.;
* сливки питьевые 10% – 80 гр.
Крем:
* кыр творожный – 500 гр.;
* сливки 80% – 250 мл;
* пудра сахарная – 100 гр.;
* ваниль или фруктовая эссенция – 1 гр.;
* семечки в шоколадной и цветной глазури – 100 гр.;
Способ приготовления:
1. Муку и какао просеиваем через сито. Добавляем сахар, разрыхлитель, пищевую соду, соль и все перемешиваем.
2. Добавляем хорошее растительное масло. Для влажного шоколадного коржа 250 мл – это не много, поэтому не сомневайтесь!

3. Вбиваем 3 куриных яйца с солнечными желтками.

4. Добавляем стакан нежирной сметаны.

5. Вливаем 80 мл питьевых сливок и все тщательно перемешиваем. Оставляем тесто в покое на 10-15 минут.

6. Дно разъемной формы выстилаем пергаментной бумагой и смазываем растительным маслом.

7. Выливаем в форму для выпечки подготовленное шоколадное тесто.

8. Выпекаем в заранее разогретой духовке до 200 градусов в течении 50 минут. Обычно края коржа пропекаются быстрее, чем середина, поэтому для того, чтобы дно не пригорело, вниз духовки ставим емкость с водой (это может быть сковорода с толстыми стенками).
9. Готовый корж проверяем на “сухую лучинку”. Вынимаем его из формы и переворачиваем на решетку вверх дном до полного остывания.

10. Затем разрезаем на две части. У верхней части при выпечке образуется небольшой бугорок – его срезаем и делаем шоколадную крошку.

11. Творожный сыр (это может быть Альметте, Маскарпоне и др.) смешиваем с сахарной пудрой и фермерскими сливками. Добавляем ваниль (или несколько капель фруктовой эссенции) и взбиваем миксером в однородный крем в течении минуты.

12. Выкладываем крем между коржами, сверху и по бокам торта. Боковые части обсыпаем крошкой.

13. Верх торта украшаем семечками в шоколадной и цветной глазури. Готовый торт перед употреблением охлаждаем в течении 8-10 часов.

Татар хатын-кызлары өчен кызыклы язмаларны Сөембикә Telegram-каналында укыгыз
Хәзер укыйлар
-
Балдаклар, туй күлмәге калды, ә мин... Сүземне ерактанрак башлыйм әле. Әти үлгәндә мин әле тумаган да булганмын – әни 7 айлык корсаклы килеш калган. Аңа бу вакытта нибары 21 яшь булган...
-
Ялгыз канат Ире чит хатынга чыгып китсә дә, йөрәк болай әрнемәс иде. Хыянәтен кичерә алмый, мендәр кочаклап елар да, мәхәббәтне нәфрәткә әйләндереп яшәр иде. Ә ул хатынына гына түгел, балаларына, әти-әниләренә, диненә, үзенә хыянәт итте. Миләүшә яшь көе ирсез калды.
-
Рәхмәт, әнием! Аның ирен үтереп ташладылар. Дөресрәге, үләр дәрәҗәгә җиткәнче кыйнап ыргыттылар... Аңсыз гәүдәсен өйләреннән ике йөз метрлар чамасы җирдә, барак кебек шыксыз йортларның пычрак ишегалдыннан таптылар...
-
Бар җылымны сиңа бирәм, әни... Әнигә бар җылыңны да, назыңны да, яратуыңны да бирәсең, чөнки ул әни, һәм башкача уйлау, яшәү мөмкин түгелдер... Ә үз әниең булмаса?! Кемгә бүләк итәргә? Сине ничек бар шулай кабул итә торган кем бар тагын?! Әни бар! Иремнең әнисе!
-
Менә шулай... Чәй кайнар суга эләгү белән куе булып чыга башлый. Буяу бит инде. Шайтан алгыры!..
Соңгы комментарийлар
-
28 июнь 2022 - 10:56Без имениСез язманы игътибар белән укымаган, ахры, иптәшләр. Монда бит колхозчы баласының кеше була алмавы турында бармый сүз! Ә ата-ананың баланы аралавы, башкаларга караганда, начаррак мөнәсәбәттә булуы турында сүз бара. Әгәр шартлар булса, бу өлкән кыз да, кече сеңлесе кебек, врач була алыр иде!Врач буласы урынга авылда әбиләр карыйм
-
28 июнь 2022 - 11:47Без имениУзегез йомшак булгансыз. Чыгып китяргя иде. Нык телясягез врач булыр идегез. Урында утырып , хыяллар белян яшяргя унайлырак булган курясен сезгя. Атиегез гаепле тугел ,а узегез . А хазер барсы да гаепле сезнен очен. Алай булмай шул. Узегез ялгышкансыз. Шуны анлагыз хям яшягез алга карап. Артка карап, барсында гаепляп тугел.Врач буласы урынга авылда әбиләр карыйм
-
24 июнь 2022 - 20:10Без имениАзаматны ышандырып йорисе тугел иде! Йомшак ирлэр дэ ничектер бэхетле яши бит эле. Кайбер гаилэдэ хатын-кыз эйдэп бара, торле гаилэ бар. Ин мохиме, ир куп эчмэсен, акча тапсын.Балдаклар, туй күлмәге калды, ә мин...
-
Ханбикәләребез Кем ул ханбикә? Дөресен әйтик, бәгъзеләребез аны көнгә биш-алты күлмәк алыштыручы көяз хатын, ефәк тотканнан да кулы кабаручы назлы җан итеп күз алдына китерә. Әлбәттә инде, иркә, тәкәббер вә кыланчык..
-
Кадерле Мәрьям апа Шундый язмышлы кешеләр була, күзгә-башка әллә ни чалынмыйча, тыйнак, гади генә яшиләр дә тыныч кына китеп тә баралар.
-
Сугыш өзгән хыял Сәхнәдә В. Асафьевның «Бахчасарай фонтаны» балеты бара. Уланованың Мариясе шулкадәр табигый, чын, ышандырырлык итеп үлә – ирексездән күзләргә яшь тула.
-
Шәфкать иясе Шәфика Сәнгать күгендә кыска гына вакыт балкып янган Шәфика Котдусованы атылган йолдызга тиңлиләр.