Пряники шоколадные

Если у вас залежалась сметана в холодильнике, ни в коем случае не выливайте ее – можно приготовить вкуснейшие домашние пряники. Рекомендую добавить мед и какао и приготовить домашние пряники по этому простому рецепту. 
Домашние шоколадные пряники, немного полежав, становятся очень мягкими, в меру сладкими и ароматными. Итак, начинаем готовить!

Ингредиенты: 

* сметана – 300 гр.;
* сахар – 1 стакан;
* мед – 2 ст. ложки;
* яйцо куриное – 2 шт.;
* масло растительное – 3 ст. ложки;
* какао – 3-4 ст. ложки с горкой;
* сода пищевая – 1 ч. ложка;
* мука – 3-3,5 стакана примерно.


Для помадки:

* белок – 1 шт.
* пудра сахарная – 2 ст. ложки
 

Способ приготовления:

1. Яйца, сахар и сметану взбиваем венчиком в однородную массу.




2. Добавляем растительное масло, пчелиный жидкий мед и еще раз взбиваем.




3. Муку просеиваем и смешиваем с какао и содой.




4. Сухую смесь добавляем в сметанно-яичную и замешиваем мягкое тесто. В процессе замеса добавляем муку. Готовое тесто имеет пластилиновую структуру.




6. Раскатываем тесто в пласт толщиной 2 см.




7. Выдавливаем формочками фигурки и укладываем их на пергамент на противень на небольшом расстоянии друг от друга.



8. Выпекаем 20-25 минут при температуре 180 -190 градусов. Духовка должна быть заранее разогретой!

9. Пока пекутся пряники, готовим помадку для них: взбиваем венчиком один белок с 2-мя ложками сахарной пудры. Не нужно взбивать до крутых стойких пиков, а только до тех пор, как белки станут белыми и растворится пудра. 

10. По истечении 10-15 минут, пряники достаем из духовки, быстро смазываем взбитым белком (очень удобно для этой цели использовать силиконовую щеточку) и возвращаем их в духовку еще на 10 минут. 



10. Вынимаем шоколадные пряники из духовки и перекладываем на блюдо. 



Пряники готовы! Получается много и, что важно, не черствеют в течении недели!

Татар хатын-кызлары өчен кызыклы язмаларны Сөембикә Telegram-каналында укыгыз


Ошый
Поделиться:
Комментарийлар (0)
Cимвол калды:
Хәзер укыйлар
Реклама
Соңгы комментарийлар
  • 21 апрель 2021 - 07:00
    Без имени
    Бу ситуациядә сез үзегез гаепле бит. Дус кызыгызны гаилә арасында үзегез керткәнсез. Безгә гел әйтер киләләр иде. Кияүгә чыккач ир беренче урында булырга тиеш дип. Дус кызлар читтәрррәк. Ә сез икесен дә бер күргәнсез. Мондый ситуациядә киңәш бирергә бик авыр. Ләкин үзегезгә бикләнеп яту, шулай ук дөрес түгел. Ирегез белән сөйләшкәндә дөрес сүзләр кулланырга тырышыгыз.
    Дус кызымның баласы иремә охшаган...
  • 20 апрель 2021 - 22:40
    Без имени
    Балакаем, Аллах ярдэменнэн ташламасын сине. Минем дэ якын иптэш кызым иремне аздыра башлаган иде. Вакытында сиздем.
    Дус кызымның баласы иремә охшаган...
  • 19 апрель 2021 - 18:53
    Без имени
    Аллакаем бирса булыр без 15ел котэбез онык бердэ булмый диеп кул селтэмилэр хэзер эко бар. Унышлар сезгэ. Выше нос и алга.
    Мин бала таба алмаячакмын….
  • 18 апрель 2021 - 20:50
    Без имени
    Изге Рамазан айларында киткән, авыр туфрагы җиңел булсын.🤲🙏
     Габдерәхим соңгы сулышын намазлык өстендә алган
  • 17 апрель 2021 - 21:42
    Без имени
    Жалко, типсэ тимер озэрлек ир- атлар кырыла гына
    «Акчарлак» газетасы журналисты Габдерәхим вафат
Реклама
«Сөембикә»нең яңа саны һәм... балчык
Әлфия Миңнуллина: «Әни Казанга яланаяклы кыз булып килгән иде, яланаяк мәңгелеккә китеп бара...»
Фарфор буенча рәссам Римма Газалиеваның шәхси күргәзмәсе
Укучыга таба яңа адым: «Сөембикә»нең февраль санын тәкъдим иттек 
Венера Ганиеваның ире, тавыш режиссеры Камил Фәйзрахмановны соңгы юлга озату
Беренче дулкын. Өмет, курку, хисләр
Татарстан журналистикасы тарихы – фотоларда
Бу – безнең уртак тарихыбыз
Журналыбыз архивыннан
«Объективта – әни»