По щучьему велению - ужин из рыбы

Собираетесь приготовить на праздники нечто особенное, но при этом не хотите тратить много времени на приготовление блюда? Тогда этот рецепт именно для вас! Цедра и сок мандарина внесет пикантную нотку при приготовлении лука и моркови. Куркума придаст золотистый цвет и аромат обычным овощам! Тимьян, который входит в прованские травы, можно добавить по желанию. Его нужно взять совсем немного и обязательно растереть ладошками. 

Таким образом, блюдо из обычной щуки превращается в настоящую находку для тех, кто хочет питаться правильно! 
По этому рецепту на Новый год можно приготовить форель, семгу, сайду, тунец и горбушу.


Ингредиенты:

* щука – 1 кг;
* соль, смесь перцев – по вкусу
* уксус бальзамический – 1 ч. ложка
* лук репчатый – 2-3 шт.
* морковь – 1 шт.
* мандарин – 1 шт.
* шафран или куркума – на кончике ножа
* тимьян – щепотка
* панировочные сухари – 2 ст. ложки
* масло растительное для жарки

 

Способ приготовления:


1. Щуку чистим от чешуи, убираем внутренности.
Голову, хвост и плавники отрезаем на уху. Будем использовать только тушку.


2. Нарезаем её на куски толщиной 4 см.
Затем каждый кусочек делим на две части, удаляя позвоночную часть.





3. Подготовленное филе выкладываем в миску, перчим, солим и сбрызгиваем бальзамическим укусом. Оставляем на пол часа, чтобы куски промариновались.





4.  В мешок насыпаем пшеничные панировочные сухари, выкладываем куски рыбы, закрываем пакет и встряхивающими движениями обваливаем их.




5. Разогреваем сковородку, наливаем масло так, чтобы оно заполнило всё дно сковороды.
Как только масло разогреется. выкладываем куски рыбы.

Жарим с обеих сторон по 4-5 минут на среднем огне, до румяной корочки.




6. Морковь натираем на терке для корейской морковки – “лапшой” по всей длине моркови.





7. Лук используем средний, разрезаем сначала луковицу пополам, а затем вертикально – на перья.
На растительном масле поджариваем морковь и лук.

Добавляем тертую цедру мандарина, (примерно 1/4 чайной ложки) и мандариновый сок, (примерно столовую ложку), щепотку тимьяна, растертого между ладонями.
Добавляем куркуму на кончике ножа, солим, перчим по вкусу и доводим овощи до мягкости.




8. Готовую щуку выкладываем на плоское блюдо, сервируем овощами.


 

Татар хатын-кызлары өчен кызыклы язмаларны Сөембикә Telegram-каналында укыгыз


Ошый
Поделиться:
Комментарийлар (0)
Cимвол калды:
Хәзер укыйлар
Реклама
Соңгы комментарийлар
  • 22 сентябрь 2023 - 06:18
    Без имени
    Фердинанд Сэлэхов кебек биек,зур сэхнэлэрдэ жырлый алырлык жырчылар аз шул...
    Шоу – бар, сәнгать – юк !
  • 21 сентябрь 2023 - 21:08
    Без имени
    Бала мэктэпне яратсын, укытучысын хормэтлэсен очен ин беренче бу балаларнын эти-энилэрен тэрбиялэргэ кирэк эле, мин узем балаларым, оныкларым мэктэптэн кайткач, мин фэлэн укытучыны яратмыйм, бу фэнне курэ алмыйм дип кайткач, ин беренче эш итеп шушы фэнне яратырга, тырышып ойрэнергэ кирэк, менэ шул вакытта укытучынны да яратырсын дидем, дорестэн дэ бутэн бер дэ кайтып зарланмадылар, оегездэ дэ бала каршысында укытучыны тэнкыйтлэмэгез, олыларга карата хормэт тэрбиялэргэ тырышыгыз, нэтижэсе озак коттермэс, балагыз унай якка узгэрер
    «Сугыш чукмары» 
  • 21 сентябрь 2023 - 14:58
    Без имени
    Эмоциялэрегезне йогэнлэргэ ойрэнегез. Эниегез ботенесен кунеленэ якын ала торган кеше, аны борчымагыз.
    Әни безне аңламый. Нишләргә?
  • 21 сентябрь 2023 - 14:50
    Без имени
    Укучыларнын торлесе булган кебек, укутучыларнын да торлесе була шул. Яхшы анлата торган укутучыны нинди генэ укучы булмасын, 45 минут буе, сабыр гына тынлап утырасын. Мин узем дэ шундыйлардан, яхшы укыдым, но кайнар холыклы идем, ботенесен язып тормыйм, но яхшы анлата торган укутучыны сабыр тынлый идем. Яратып укыдым. Сигезеллыктагы укытучылардан мэрхум Шакиров Тимергали абыйны язып узар идем. Анын кебек яхшы укытучы бутэн юк иде шул мэктэбебездэ. Урта мэктэпкэ башка авылга йордек, анда да бик яхшы укутучылар мэрхумэ Роза апа, хэм мэрхум Фатыйх абыйны язып утэм. Беркемгэ бер начар суз эйтмэделэр, беркемне дэ начар сузлэр белэн сукмэделэр, бер укучыдан да баш тартмадылар. Алланын рэхмэтендэ булсыннар. Урыннары жэннэтнен турлэрендэ булсын! Гел яратып искэ алам. Укутучыдан тора куп нэрсэ.
    «Сугыш чукмары» 
  • 21 сентябрь 2023 - 14:07
    Без имени
    Әлхәмдулилләх, зурлап никах уткәргәнсез, бу әти-әни өстендә. Ә туй, исерек көтуе-кемгә кирәк шул уткәрсен, хәзер купләре үткәрми дә. Шул ук туганнарны тагын чакырасың бит, тик бусы аракы табыны. Гел бер кеше, ничә кат җыярга була, муеннан бурычка батып
    Никах акчасы – талаш акчасына әйләнә бугай
Реклама
Якутия. Фоторепортаж
«Яңа бишек җыры» бәйгесе
Уфада матурлык һәм уңганлык конкурсы узды
«Балалы Солянка» балалар музыкаль премиясе
«Татар гаиләсе / килен-кайнана» бәйгесе җиңүчеләрен котлау тантанасы
«Татар мамык шәле» бренды нәрсә ул?
«Татар гаиләсе / үрнәк алыгыз»
«Азат хатын» күргәзмәсе – Кабан күле буенда
«Сөембикә»нең яңа саны һәм... балчык
Әлфия Миңнуллина: «Әни Казанга яланаяклы кыз булып килгән иде, яланаяк мәңгелеккә китеп бара...»