Рулет сельдь под шубой

Какой праздник без селедки под “шубой”? А что, если этот салат приготовить по-другому ? Нет, состав ингредиентов будет таким же, но подача в виде рулета, думаю, будет выглядеть намного интереснее! И еще она изюминка, в рулет “Сельдь под шубой” мы добавим яблочко, которое сбрызнем обильно лимонным соком. Именно оно способно предать блюду свежесть и необыкновенную легкость! Приготовим?
Ингредиенты:
Способ приготовления:
1. Лук режем мелко, сбрызгиваем столовым уксусом.

2. Сельдь лучше использовать малосольную и очень жирную. Ее освобождаем от позвоночника и реберных костей. Нарезаем мелким кубиком.

3.Вареные морковь, картофель, свеклу и яйца натираем на терке.

4. Яблоко очищаем от кожуры, нарезаем кубиком и обильно сбрызгиваем лимонным соком.

5. Затем расстилаем пищевую пленку на разделочную доску и первым слоем выкладываем тонким слоем подготовленную свеклу в виде “коврика”.

6. На свеклу выкладываем картофель.

7. Каждые два слоя промазываем майонезом.

8. Затем выкладываем морковь. На морковь – яйца.

9. На слой из вареных яиц выкладываем подготовленное яблочко. А на яблоко – маринованный лук.

10. Промазываем майонезом.
11. Последним слоем выкладываем кубики селедки.
12. Затем аккуратненько соединяем края получившегося “коврика” в рулет. Берем еще один слой пищевой пленки и обертываем рулет, слегка его сжимая. Убираем рулет в холодильник не менее, чем на сутки. За это время салат пропитывается и становится очень вкусным.

13. По истечении времени рулет украшаем сеточкой из майонеза и зеленью укропа.
Ингредиенты:
- Сельдь жирная – 1 шт. 350 гр.
- Картофель – 2-3 шт.
- Яйцо куриное – 3 шт.
- Лук репчатый – 1 шт.
- Яблоко – 1 шт.
- Свекла – 1 шт.
- Морковь крупная – 1 шт.
- Майонез – 200 гр.
- Уксус столовый – 1 ст. ложка
- Лимонный сок – 1 ст. ложка
- Зелень укропа – для украшения
Способ приготовления:
1. Лук режем мелко, сбрызгиваем столовым уксусом.

2. Сельдь лучше использовать малосольную и очень жирную. Ее освобождаем от позвоночника и реберных костей. Нарезаем мелким кубиком.

3.Вареные морковь, картофель, свеклу и яйца натираем на терке.

4. Яблоко очищаем от кожуры, нарезаем кубиком и обильно сбрызгиваем лимонным соком.

5. Затем расстилаем пищевую пленку на разделочную доску и первым слоем выкладываем тонким слоем подготовленную свеклу в виде “коврика”.

6. На свеклу выкладываем картофель.

7. Каждые два слоя промазываем майонезом.

8. Затем выкладываем морковь. На морковь – яйца.

9. На слой из вареных яиц выкладываем подготовленное яблочко. А на яблоко – маринованный лук.

10. Промазываем майонезом.
11. Последним слоем выкладываем кубики селедки.
12. Затем аккуратненько соединяем края получившегося “коврика” в рулет. Берем еще один слой пищевой пленки и обертываем рулет, слегка его сжимая. Убираем рулет в холодильник не менее, чем на сутки. За это время салат пропитывается и становится очень вкусным.

13. По истечении времени рулет украшаем сеточкой из майонеза и зеленью укропа.
Татар хатын-кызлары өчен кызыклы язмаларны Сөембикә Telegram-каналында укыгыз
Хәзер укыйлар
-
Хата Тормышта бер генә кеше дә хаталардан хали түгел. Без ясаган хаталар бер-берсеннән зурлыгы йә кечкенәлеге белән генә аерыладыр. Кечкенәләре шунда ук онытыладыр. Ә зурраклары, язмышыңны башка сукмактан алып кереп киткәннәре... Алары башка шул. Алары сине гомер буе озата бара...
-
Бәхетемне сакламадым Һәр хатын-кызның үз тормыш тарихы, үз ялгышлары, үз үкенечләре. Әмма минем кебек беркатлылыгы аркасында үз бәхетен җимергән хатыннар бар микән ул?!
-
Ләкләкләр Яз җиткән саен ләкләкләр кайтуын өзелеп көтә башлыйм. Бу кошлар кайткач җиһанга яңа тормыш иңә кебек. Мин өчен бик кадерле алар. Аларга кагылышлы үз тарихым бар.
-
«Кичер мине, әни!» Ә менә бу – ул керәсе йорт, анда аны әнисе көтә. Унбиш ел көтә инде... Кичке эңгер-меңгер. Кәүсәриянең күзе ирексездән ике якты тәрәзәгә төште. Аларның берсендә бөкрәйгән хатын-кыз шәүләсе күренде. «Йә Хода! Ничек картайган!» Кызганудан Кәүсәриянең йөрәге чәнчеп алды...
Соңгы комментарийлар
-
29 март 2023 - 08:52Без имениАндый хатын кызларга аптыраем мин. Уз узлярен аз гына да хормят итмяй микян ней . Хар бер кеше узк сайлый ничек яшяргя. Ошай шулай ящяргя ана. Зарланып ,елап йорергя срнгыдан. Утте гомер диеп. Кем тузяргя мажбурли икян ???Нәрсә хакына түзәргә?
-
Ханбикәләребез Кем ул ханбикә? Дөресен әйтик, бәгъзеләребез аны көнгә биш-алты күлмәк алыштыручы көяз хатын, ефәк тотканнан да кулы кабаручы назлы җан итеп күз алдына китерә. Әлбәттә инде, иркә, тәкәббер вә кыланчык..
-
Кадерле Мәрьям апа Шундый язмышлы кешеләр була, күзгә-башка әллә ни чалынмыйча, тыйнак, гади генә яшиләр дә тыныч кына китеп тә баралар.
-
Сугыш өзгән хыял Сәхнәдә В. Асафьевның «Бахчасарай фонтаны» балеты бара. Уланованың Мариясе шулкадәр табигый, чын, ышандырырлык итеп үлә – ирексездән күзләргә яшь тула.
-
Шәфкать иясе Шәфика Сәнгать күгендә кыска гына вакыт балкып янган Шәфика Котдусованы атылган йолдызга тиңлиләр.