Слива в шоколаде

Сезон заготовок в самом разгаре. Не упустите возможность запастись витаминами на всю долгую зиму, тем более, что множество оригинальных и интересных рецептов открывают нам настоящий простор для фантазии.
Варенье получается очень густое, со слегка разваренными сливами. Вкус шоколадный с приятной фруктовой кислинкой.
Слива – это множество разнообразных витаминов и минералов, среди которых особенно выделяется калий, необходимый для нормального функционирования нервной системы. Некоторые учёные уверяют: 3-4 сливы в день снимают напряжение, избавляют от стрессов и на корню убивают начинающуюся депрессию. Так что в осеннюю хмурую слякоть для чудо-варенья самое время!
Сливы содержат:
Антиоксиданты – вечные и неутомимые борцы за нашу молодость и цветущий вид.
Пектин, регулирующий работу желудка. Застойные процессы в пищеварительном тракте прекращаются как по мановению волшебной палочки, шлаки исчезают, а запоры, если они есть, перестают быть проблемой.
Я сделала варенье для пробы из небольшого количества слив – результат порадовал, во всяком случае, удивление и восторг от близких обеспечен!
* слива – 500 гр.;
* сахар – 500 гр.;
* какао-порошок – 2 ст. ложки;
* коньяк, ром – 10 капель (1/4 ч. ложки).
Итак, из слив убираем косточку удобным способом.

Засыпаем половиной нормы сахара, (то есть стаканом сахара).
Оставляем на несколько часов, чтобы слива дала сок.

Чтобы сока стало побольше, прогреваем сливу на огне, время от времени встряхивая миску.
Это займет очень мало времени, минут 5, поэтому отходить от варенья не советую.

Затем сливу выкладываем в сито или дуршлаг, а сок доводим до кипения.
Как только он закипит, добавляем вторую половину сахара и 2 столовых ложки какао.
Перемешиваем и вновь доводим до кипения.

Выкладываем сливу, отключаем огонь и оставляем до полного охлаждения.

После остывания, ставим миску на огонь и варим на медленном огне до готовности, примерно 10 минут.
Горячее варенье расфасовываем по стерилизованным банкам и укупориваем.

Варенье получается очень густое, со слегка разваренными сливами. Вкус шоколадный с приятной фруктовой кислинкой.
Слива – это множество разнообразных витаминов и минералов, среди которых особенно выделяется калий, необходимый для нормального функционирования нервной системы. Некоторые учёные уверяют: 3-4 сливы в день снимают напряжение, избавляют от стрессов и на корню убивают начинающуюся депрессию. Так что в осеннюю хмурую слякоть для чудо-варенья самое время!
Сливы содержат:
Антиоксиданты – вечные и неутомимые борцы за нашу молодость и цветущий вид.
Пектин, регулирующий работу желудка. Застойные процессы в пищеварительном тракте прекращаются как по мановению волшебной палочки, шлаки исчезают, а запоры, если они есть, перестают быть проблемой.
Я сделала варенье для пробы из небольшого количества слив – результат порадовал, во всяком случае, удивление и восторг от близких обеспечен!
Ингредиенты:
* слива – 500 гр.;* сахар – 500 гр.;
* какао-порошок – 2 ст. ложки;
* коньяк, ром – 10 капель (1/4 ч. ложки).
Способ приготовления:
Итак, из слив убираем косточку удобным способом.
Засыпаем половиной нормы сахара, (то есть стаканом сахара).
Оставляем на несколько часов, чтобы слива дала сок.

Чтобы сока стало побольше, прогреваем сливу на огне, время от времени встряхивая миску.
Это займет очень мало времени, минут 5, поэтому отходить от варенья не советую.

Затем сливу выкладываем в сито или дуршлаг, а сок доводим до кипения.
Как только он закипит, добавляем вторую половину сахара и 2 столовых ложки какао.
Перемешиваем и вновь доводим до кипения.

Выкладываем сливу, отключаем огонь и оставляем до полного охлаждения.

После остывания, ставим миску на огонь и варим на медленном огне до готовности, примерно 10 минут.
Горячее варенье расфасовываем по стерилизованным банкам и укупориваем.

Татар хатын-кызлары өчен кызыклы язмаларны Сөембикә Telegram-каналында укыгыз
Хәзер укыйлар
-
Упкынга төшкәндә – 1 Биш ел буе балага уза алмаган хатынның ирен онытып, үзен генә кайгырткан, мендәргә капланып елаган чаклары күп булды. Узып та күтәрә алмаган ике баласын югалту ачысын да берүзе күтәрде. Аннары беренче кызлары туу шатлыгы ирнең эчеп йөрүен тагын икенче планга күчерде...
-
Җиңги Без – ишле гаилә. Әти үлгәч, әни сигез бала белән ялгыз калды. Шунда әни: «Унынчы кеше булып шушы өйгә киләсен беләме? Ашау-эчүнең дә такы-токы икәнен чамалыймы? Ике-өч ел башка чыга алмаганыгызны әйттеңме? Аерылып китеп кеше көлдермәссезме?» – дип сорауларын тезде генә. Соңыннан: «Белмим инде, улым, ул кыз йә бик тәүфыйклыдыр, йә бик тәүфыйксыздыр», – дип, сүзен түгәрәкләп куйды...
-
Упкынга төшкәндә - 2 Кызының чәч араларын иснәп башыннан үпте дә, урамга чыгып китте Айрат. Лапаска керде дә мәчеттә үк тыеп килгән күз яшьләренә ирек биреп рәхәтләнеп елады...
-
Әти кайтты Әти кайтты... 22 елдан соң... Киселгән икмәк ябышмый, диләр. Әти булгач, ябыша икән...
-
Ни өчен безнең өстәлдә тозлы кәбестә гел булырга тиеш? Рушания ханым Минсәгыйрова: «Безнең өстәлдән тозлы кәбестә беркайчан өзелеп торырга тиеш түгел», – ди. Ни өчен икәнен дә аңлата.
Соңгы комментарийлар
-
26 сентябрь 2023 - 18:55Без имениКырыкта гына тугел, безнен курше кызы беренче тапкыр кияугэ илле яшендэ чыкты, донья бу! Бэхетенэ ничек язылган бит…Кырыктан соң кияүгә чыгып буламы?
-
26 сентябрь 2023 - 16:03Без имениШушындый әсәрләрне, чынбарлык вакыйгаларны күбрәк язырга иде. Рәхмәт Сәлиха апага. Чын тарих.Җиңги
-
26 сентябрь 2023 - 14:43Без имениШуның хәтле әйбәт язылган.Рәхмәт сезгә Күбрәк булсын иде шундый язмалар.Озын озак яшәгез.Җиңги
-
26 сентябрь 2023 - 07:52Без имениЭй ходаем шул хадарем итеп язылган.Оласаем куз алдына килде.Җиңги
-
25 сентябрь 2023 - 19:24Без имениНиках ул дини йола туглмени? Анда ничек жырлап биеп йорергэ момкин икэн сон?Никах акчасы – талаш акчасына әйләнә бугай
-
Ханбикәләребез Кем ул ханбикә? Дөресен әйтик, бәгъзеләребез аны көнгә биш-алты күлмәк алыштыручы көяз хатын, ефәк тотканнан да кулы кабаручы назлы җан итеп күз алдына китерә. Әлбәттә инде, иркә, тәкәббер вә кыланчык..
-
Кадерле Мәрьям апа Шундый язмышлы кешеләр була, күзгә-башка әллә ни чалынмыйча, тыйнак, гади генә яшиләр дә тыныч кына китеп тә баралар.
-
Сугыш өзгән хыял Сәхнәдә В. Асафьевның «Бахчасарай фонтаны» балеты бара. Уланованың Мариясе шулкадәр табигый, чын, ышандырырлык итеп үлә – ирексездән күзләргә яшь тула.
-
Шәфкать иясе Шәфика Сәнгать күгендә кыска гына вакыт балкып янган Шәфика Котдусованы атылган йолдызга тиңлиләр.