Маковые блинчики с вареньем

На 12 тонких блинчиков:

* молоко – 1 стакан;
* масло сливочное – 10 гр.;
* сахар – 1 ст. ложка;
* ванилин – щепотка;
* соль – 2 щепотки;
* мак – 1 ст. ложка;
* желток – 1 шт.;
* мука пшеничная – 2/3 стакана;
* 1 ст. ложка сметаны;
* 1/4 чайной ложки соды пищевой;
* масло топленое для смазывания блинчиков.


Способ приготовления:

Нашла уникальный метод гашения соды! Чтобы напрочь пропадал запах аммония (соды) в тесте, ее принято гасить чем то кислым. Обычно, используют уксус, лимонную кислоту. Попробовала сметанку – отлично справилась с этой ролью! Также решила положить в тесто только желток. Отличный результат – блинчики получились тонкие, с тонкими ажурными дырочками, со вкусом сливочного ванильного мороженого и, что немаловажно, с первого блина не прилипали к сковороде! Да, и чуть не забыла, приятно похрустывал мак на зубах!

Нагреваем молоко, примерно до 40 градусов по Цельсию.

Смешиваем желток, сахар, мягкое масло, мак, соль и 1/2 стакана муки.

Вливаем молоко, растирая тесто до получения однородного крема.

Добавить муки до получения жидкого теста, которое стекает с деревянной ложки, оставляя на ней тонкий ровный слой.

Гасим пищевую соду в сметане и добавляем в тесто.

Даем тесту постоять минут 30-40 минут для набухания клейковины.

Выливаем тесто порциями на разогретую сковородку и выпекаем на среднем огне с обеих сторон.

Каждый готовый блин смазываем сливочным маслом.

Сворачиваем блины в трубочку. Сразу же подаем к чаю м вишневым вареньем без косточек!

P.S. Получатся, даже, у начинающих хозяек!

Татар хатын-кызлары өчен кызыклы язмаларны Сөембикә Telegram-каналында укыгыз


Ошый
Поделиться:
Комментарийлар (0)
Cимвол калды:
Хәзер укыйлар
Реклама
Соңгы комментарийлар
  • 29 октябрь 2020 - 12:06
    Без имени
    Алланын кахаресе тошкэн нэрсэ ул сихерчелэр йорэк бэгерлэргэ утте алар ..тэмуг кисэулэре..узлэре ясый белмэгэне ясатып кайта белмэгэне улэ бетэ интт..ан ойрэнэ ..
    «Сихер бозды...»
  • 29 октябрь 2020 - 09:35
    Без имени
    Әдәби. Әсәр шундый була ул. Кайберәүләр көнаралаш гаибәт язалар да, оялмыйча хикәя дип куялар. Укыган, талантлы кеше язган әдәби әсәр ичмасам. Рәхәтләнеп укыдым. Ике авыл хатыны көтү куганда сөйләшеп торган гаибәт тибындагы нәрсәләрне чыгармасагыз яхшы булыр иде. Менә шушындый әсәрләр чыгарыгыз!
    Умырзая
  • 29 октябрь 2020 - 17:45
    Без имени
    Уйлый белмилэрдер, Уйлый белсэлэр энилэре бауга менмэс иде.
    Үкенечләр - урман...
  • 29 октябрь 2020 - 20:22
    Без имени
    Аллага тапшырдык донья ни кадэр рэхэт булса да кешелэр каты бэгъерле
    Үкенечләр - урман...
  • 29 октябрь 2020 - 21:32
    Без имени
    Сез нигэ балаларын гына гаеплисез олы кешенен акылыда китергэ момкин бит Белмичэ кешегэ гаеп ташламагыз елауларында гаепкэ алмагыз узегезне алар урыны на куеп карагыз башта
    Үкенечләр - урман...
Реклама
Беренче дулкын. Өмет, курку, хисләр
Татарстан журналистикасы тарихы – фотоларда
Бу – безнең уртак тарихыбыз
Журналыбыз архивыннан
«Объективта – әни»
Кешелек хакында фәлсәфи уйланулар, робот София һәм ипи
Балачак – уйнар чак...