Маковые блинчики с вареньем

На 12 тонких блинчиков:
* молоко – 1 стакан;
* масло сливочное – 10 гр.;
* сахар – 1 ст. ложка;
* ванилин – щепотка;
* соль – 2 щепотки;
* мак – 1 ст. ложка;
* желток – 1 шт.;
* мука пшеничная – 2/3 стакана;
* 1 ст. ложка сметаны;
* 1/4 чайной ложки соды пищевой;
* масло топленое для смазывания блинчиков.
Нашла уникальный метод гашения соды! Чтобы напрочь пропадал запах аммония (соды) в тесте, ее принято гасить чем то кислым. Обычно, используют уксус, лимонную кислоту. Попробовала сметанку – отлично справилась с этой ролью! Также решила положить в тесто только желток. Отличный результат – блинчики получились тонкие, с тонкими ажурными дырочками, со вкусом сливочного ванильного мороженого и, что немаловажно, с первого блина не прилипали к сковороде! Да, и чуть не забыла, приятно похрустывал мак на зубах!
Нагреваем молоко, примерно до 40 градусов по Цельсию.
Смешиваем желток, сахар, мягкое масло, мак, соль и 1/2 стакана муки.
Вливаем молоко, растирая тесто до получения однородного крема.
Добавить муки до получения жидкого теста, которое стекает с деревянной ложки, оставляя на ней тонкий ровный слой.
Гасим пищевую соду в сметане и добавляем в тесто.
Даем тесту постоять минут 30-40 минут для набухания клейковины.
Выливаем тесто порциями на разогретую сковородку и выпекаем на среднем огне с обеих сторон.
Каждый готовый блин смазываем сливочным маслом.
Сворачиваем блины в трубочку. Сразу же подаем к чаю м вишневым вареньем без косточек!
P.S. Получатся, даже, у начинающих хозяек!
* молоко – 1 стакан;
* масло сливочное – 10 гр.;
* сахар – 1 ст. ложка;
* ванилин – щепотка;
* соль – 2 щепотки;
* мак – 1 ст. ложка;
* желток – 1 шт.;
* мука пшеничная – 2/3 стакана;
* 1 ст. ложка сметаны;
* 1/4 чайной ложки соды пищевой;
* масло топленое для смазывания блинчиков.
Способ приготовления:
Нашла уникальный метод гашения соды! Чтобы напрочь пропадал запах аммония (соды) в тесте, ее принято гасить чем то кислым. Обычно, используют уксус, лимонную кислоту. Попробовала сметанку – отлично справилась с этой ролью! Также решила положить в тесто только желток. Отличный результат – блинчики получились тонкие, с тонкими ажурными дырочками, со вкусом сливочного ванильного мороженого и, что немаловажно, с первого блина не прилипали к сковороде! Да, и чуть не забыла, приятно похрустывал мак на зубах!Нагреваем молоко, примерно до 40 градусов по Цельсию.
Смешиваем желток, сахар, мягкое масло, мак, соль и 1/2 стакана муки.
Вливаем молоко, растирая тесто до получения однородного крема.
Добавить муки до получения жидкого теста, которое стекает с деревянной ложки, оставляя на ней тонкий ровный слой.
Гасим пищевую соду в сметане и добавляем в тесто.
Даем тесту постоять минут 30-40 минут для набухания клейковины.
Выливаем тесто порциями на разогретую сковородку и выпекаем на среднем огне с обеих сторон.
Каждый готовый блин смазываем сливочным маслом.
Сворачиваем блины в трубочку. Сразу же подаем к чаю м вишневым вареньем без косточек!
P.S. Получатся, даже, у начинающих хозяек!
Татар хатын-кызлары өчен кызыклы язмаларны Сөембикә Telegram-каналында укыгыз
Хәзер укыйлар
-
Гомеркәйләр бик кыска (хикәя)
-
Галош язмышымны хәл итте Балачактан ук әкиятләр яратмыйм. Ышанмыйм да. Әмма тормышың әкият сценариесе ,буенча баргач, ышанмый хәл юк икән...
-
Җандагы төер Мәрйәм кебек быел зарыгып кыш килгәнен көткән кеше бар микән? Юктыр!
-
Ирем ярым түгел... Ашыгып кияүгә чыкканыма иманым камил иде. Иремә барысын да әйтәм дә, аерылам...
Соңгы комментарийлар
-
16 гыйнвар 2021 - 07:36Без имениЯрты гомереннэн артыгын яшэгэнсен, купкэ тузгэнне , азга гына түз инде, беребез дэ белми күпме яшэячэгебезне, бары Аллахы гына белэ, курэ, ишетэ кунелдэ нилэр барын, гонах кылмый гына яшэсэн жанын тынычрак була, э иреннен бу гадэте кешегә яла ягу була. Бу бик зур гонах. Күңел тынычлыгы намазда. Сабырлыгын өчен савабы ахирэттэ булыр.Ирем гомер буе, «кыз түгел идең», диде
-
16 гыйнвар 2021 - 09:02Без имениЭйе эби(без дэу эни дип эйтэ идек) бн ускэн балалар барыбер башкачарак шул,тэуфикьлырак дип эйтимме инде.безнен чор балалары башка торлерэк иде шул,хэзергелэр бик эбилэрне тынламыйлар,кыз бала эле эзерэк колак сала сузлэренэ.э малайлар алай тугел икэн.Якын ерак әбекәем
-
16 гыйнвар 2021 - 09:58Без имениСабыр итэ белергэ Иде эти энидэн урнэк булмаган сезгэБайлар да елый
-
16 гыйнвар 2021 - 09:16Без имениТөрмэ, тэкэ дилэр, Башкортостан, Илеш районы.Булат Бәйрәмовны кызык иткәннәр
-
16 гыйнвар 2021 - 09:42Без имениБездэ дэ эбекэй дилэр. Минзэлэ ягы. Эбилэр урамда була ул ди иде курше эби. Минем эбекэйлэр дэ нэкь шундый иде. Гел башта Алла бирса дип сойлэшергэ, бисмилла дип йокларга ятарга, Аллах тагалэнен барлыгына ышандырып устерделэр. Урыннары ожмахта булсын. Икеседэ минем беренче баламны куреп калдылар. И 1ел аралыгы бн китептэ бардылар. Кирэк чакта соеп, кирэк чакта сугеп. Эшкэ ойрэтеп устерделэр. Мен рэхмэтЯкын ерак әбекәем
-
Ханбикәләребез Кем ул ханбикә? Дөресен әйтик, бәгъзеләребез аны көнгә биш-алты күлмәк алыштыручы көяз хатын, ефәк тотканнан да кулы кабаручы назлы җан итеп күз алдына китерә. Әлбәттә инде, иркә, тәкәббер вә кыланчык..
-
Кадерле Мәрьям апа Шундый язмышлы кешеләр була, күзгә-башка әллә ни чалынмыйча, тыйнак, гади генә яшиләр дә тыныч кына китеп тә баралар.
-
Сугыш өзгән хыял Сәхнәдә В. Асафьевның «Бахчасарай фонтаны» балеты бара. Уланованың Мариясе шулкадәр табигый, чын, ышандырырлык итеп үлә – ирексездән күзләргә яшь тула.
-
Шәфкать иясе Шәфика Сәнгать күгендә кыска гына вакыт балкып янган Шәфика Котдусованы атылган йолдызга тиңлиләр.