Перемячи с картошкой для жениха

В татарской кухне наиболее распространенными вторыми блюдами являются изделия из теста (пироги) – бэлиши, губадии, эчпочмаки, перемячи и т. д. В статье пойдет речь об одном из них! Перемячи можно сделать с мясом, с творогом и картофелем. Для них берется дрожжевое и пресное тесто. Они обжариваются в полуфритюре или выпекаются в печи и духовке. Подают на стол перемячи с бульоном, катыком, соусом, айраном. Решила сделать и побаловать своих мужчин перемячами с картофелем для жениха. Вообще в татарской кухне изделия для жениха отличаются от обычных тем, что они делаются в 3-4 раза меньше обычных, поэтому и теста и начинки соответственно берется меньше. Итак, начнем?

Ингредиенты:

Для 1 кг теста:
* дрожжи прессованные – 20-40 гр.;
* молоко – 350-450 мл;
* яйцо куриное – 2-3 шт.;
* сахарный песок – 1 ст. ложка;
* соль – 12-15 гр.;
* масло растительное – 50 гр.

Начинка:
* картофель – 5 шт.;
* лук репчатый – 3 шт.;
* масло сливочное – 50 гр.;
* масло растительное для фритюра – 0, 5 литра.
 


Способ приготовления:

1. Тесто делаем на опаре, для этого просеиваем муку.



2. Молоко подогреваем до теплого состояния, разводим в нем дрожжи.

3. Добавляем соль, сахар, 1/3 просеянной муки, перемешиваем, накрываем салфеткой и оставляем в теплом месте на пол часа.

4. Как только масса запенится и увеличится в объеме, добавляем в нее яйца, масло и остальную муку.

5. Замешиваем тесто. Оно должно быть вымешано так, чтобы не прилипало к рукам и легко отставало от посуды.

6. Ставим тесто для брожения в теплое место на 1 час. Когда оно подойдет, его надо обмять и дать вновь подойти. Тем самым из теста удаляется углекислый газ, взамен которого поступает воздух, который способствует лучшему брожению теста.

7. Для начинки картофель очищаем, промываем, варим в соленой воде, подсушиваем.

8. На сливочном или топленом масле жарим, мелко нарезанный, лук.
9. Соединяем картофель с жареным луком, посыпаем перцем, солим по вкусу и мнем толкушкой до образования пышного пюре. Начинка готова.



10. Готовое тесто раскатываем в колбаску и нарезаем на равные части по 30 гр.



11. Каждый кусочек раскатываем скалкой и выравниваем его стаканом с острыми краями. Кружок должен быть маленьким, примерно как на пельмени (в диаметре 5-6 см).

12. В центр каждого кружочка выкладываем начинку чайной ложкой.



13. Приподняв края, собираем в сборку. В середине оставляем отверстие величиной 1-1, 5 см.



14. Перемячи обжариваем в полуфритюре сначала отверстием вниз, затем, как зарумянятся, переворачиваем отверстием вверх.


15. Выкладываем на бумажное полотенце, даем лишнему жиру стечь.
Готовые изделия должны быть круглой, приплюснутой формы однородного светло-коричневого цвета. Подаются перемячи с картошкой в горячем виде по 3 штуки на порцию.



 

Татар хатын-кызлары өчен кызыклы язмаларны Сөембикә Telegram-каналында укыгыз


Ошый
Поделиться:
Комментарийлар (0)
Cимвол калды:
Хәзер укыйлар
Реклама
Соңгы комментарийлар
  • 21 сентябрь 2023 - 14:58
    Без имени
    Эмоциялэрегезне йогэнлэргэ ойрэнегез. Эниегез ботенесен кунеленэ якын ала торган кеше, аны борчымагыз.
    Әни безне аңламый. Нишләргә?
  • 21 сентябрь 2023 - 14:50
    Без имени
    Укучыларнын торлесе булган кебек, укутучыларнын да торлесе була шул. Яхшы анлата торган укутучыны нинди генэ укучы булмасын, 45 минут буе, сабыр гына тынлап утырасын. Мин узем дэ шундыйлардан, яхшы укыдым, но кайнар холыклы идем, ботенесен язып тормыйм, но яхшы анлата торган укутучыны сабыр тынлый идем. Яратып укыдым. Сигезеллыктагы укытучылардан мэрхум Шакиров Тимергали абыйны язып узар идем. Анын кебек яхшы укытучы бутэн юк иде шул мэктэбебездэ. Урта мэктэпкэ башка авылга йордек, анда да бик яхшы укутучылар мэрхумэ Роза апа, хэм мэрхум Фатыйх абыйны язып утэм. Беркемгэ бер начар суз эйтмэделэр, беркемне дэ начар сузлэр белэн сукмэделэр, бер укучыдан да баш тартмадылар. Алланын рэхмэтендэ булсыннар. Урыннары жэннэтнен турлэрендэ булсын! Гел яратып искэ алам. Укутучыдан тора куп нэрсэ.
    «Сугыш чукмары» 
  • 21 сентябрь 2023 - 14:07
    Без имени
    Әлхәмдулилләх, зурлап никах уткәргәнсез, бу әти-әни өстендә. Ә туй, исерек көтуе-кемгә кирәк шул уткәрсен, хәзер купләре үткәрми дә. Шул ук туганнарны тагын чакырасың бит, тик бусы аракы табыны. Гел бер кеше, ничә кат җыярга була, муеннан бурычка батып
    Никах акчасы – талаш акчасына әйләнә бугай
  • 21 сентябрь 2023 - 13:19
    Без имени
    Дөресен әйткәндә ин зур гаеп узегездә... ничек бар шулай сөйләшергә иде ике як балалар бн, бар нәрсәне уртага салып.. я никах зурдан булып, загста гына язылышасызмы дип, я киресенчә, яки инде никах бн туй икесе беркөндә дип... куп якта хәзерге заманда ике як әти-әни никахны да, туйны да 50/50 уткәрә.. элек никахны кызнын әти-әнисе, ә туйны егетнеке кутәргән, шулай итеп ул әти-әнинен сонгы буләге яшьлэргэ булган, чонки аннан сон яшь гаилэ узлэре жавап бирэ финанс ягы очен, эти-эни бутэн акча биреп бармый. Э хэзер куп ата-ана гомер буе финанс ягыннан поддержать итэ инде... Сезгэ кинэшем шул, ничек бар шулай сойлэшегез, яшермичэ. Чыгу юлы кинэшлэшеп эшлэгэндэ генэ барлыкка килэ
    Никах акчасы – талаш акчасына әйләнә бугай
  • 19 сентябрь 2023 - 15:39
    Без имени
    Алайса туйны узегез оештырыгыз диегез, кредитлар алып туй уткэру кирэк эйбер дип санамыйм.
    Никах акчасы – талаш акчасына әйләнә бугай
Реклама
Якутия. Фоторепортаж
«Яңа бишек җыры» бәйгесе
Уфада матурлык һәм уңганлык конкурсы узды
«Балалы Солянка» балалар музыкаль премиясе
«Татар гаиләсе / килен-кайнана» бәйгесе җиңүчеләрен котлау тантанасы
«Татар мамык шәле» бренды нәрсә ул?
«Татар гаиләсе / үрнәк алыгыз»
«Азат хатын» күргәзмәсе – Кабан күле буенда
«Сөембикә»нең яңа саны һәм... балчык
Әлфия Миңнуллина: «Әни Казанга яланаяклы кыз булып килгән иде, яланаяк мәңгелеккә китеп бара...»