Киш с куриной грудкой

Киш – блюдо французской кухни. Это открытый пирог с основой из рубленого теста, заливкой из смеси яиц, сливок и сыра, с копчёной грудинкой, нарезанной тонкими брусочками. Существуют разные вариации киша, с обжаренным луком до всевозможных овощных, рыбных, грибных и мясных сочетаний. С куриной грудкой киш считается классическим. Это очень вкусный пирог с хрустящей тонкой корочкой и большим количеством начинки! Давайте приготовим!

 

Ингредиенты:

Для теста:
* просеянная мука – 250 г
* соль – щепотка
* сливочное масло – 125 г
* яйцо охлажденное – 1 шт.
* ледяная вода – 3 ст. ложки

Для начинки:
* грудинка подкопченная – 250 г
* горошек зеленый мороженый – 1/2 стакана
* сливки 10% жирности – 200 мл
* яйцо куриное – 4 шт.
* моцарелла русская – 150 гр.
* соль, свежемолотый черный перец – по вкусу
* щепотка тертого мускатного ореха
* масло растительное для жарки – 1 ст. ложка
* базилик сушеный для оформления – 1/2 ч. ложки


1. Масло из морозилки натираем на терке. Добавляем соль, просеянную муку и растираем в крошку. Добавляем ледяную воду.



2. Замешиваем мягкое эластичное тесто, кладем его в полиэтиленовый мешок и оставляем в покое на 1 час. В холодильник убирать не нужно.


3. Раскатываем из теста очень тонкую лепешку. Выкладываем ее в разъемную форму диаметром 26 см. Для того, чтобы тесто “не съехало” при выпечке и не вздулось насыпаем, фасоль, горох или специальные керамические шарики для выпечки (до края бортиков теста). Устанавливаем форму с тестом в заранее разогретую духовку до 205 градусов на 15 минут. Тесто должно буквально немного припечься.


4. По истечении времени вынимаем форму с тестом из духовки. Убираем фасоль (ее можно отварить, разложить по контейнерам, заморозить и использовать по надобности). Посмотрите, какая красивая рельефная основа получилась!



5. В сковороде нагреваем растительное масло и слегка поджариваем соломку из подкопченной куриной грудки.


6. Добавляем зеленый замороженный горошек, прикрываем крышкой и тушим 5 минут на медленном огне.



7. Выкладываем шумовкой начинку на корж, стараясь жидкость оставлять в сковороде.


8. В питьевые сливки выбиваем 4 куриных яйца, перец из мельницы, щепотку молотого мускатного ореха и половину натертой моцареллы. Перемешиваем.


9. Наливаем смесь равномерно на начинку.



10. Сверху посыпаем оставшимся тертым сыром.


11. Запекаем в духовке при температуре 205 градусов в течении 35 минут до румяной сырной корочки.

12. Готовый пирог вынимаем из духовки, открываем разъемную форму и выкладываем киш на плоское блюдо. Сверху пирога, на корочку кладем сердечко, вырезанное из картона и вокруг него тонко посыпаем сушеной зеленью базилика. Края подравниваем по диаметру и тоже присыпаем базиликом. Подаем горячим, хотя в холодном виде он тоже очень хорош!


13. Посмотрите, какой киш красивый в разрезе!


 

Татар хатын-кызлары өчен кызыклы язмаларны Сөембикә Telegram-каналында укыгыз


Ошый
Поделиться:
Комментарийлар (0)
Cимвол калды:
Хәзер укыйлар
  • Син минем балам! – Нихәл, улым! – Айдар Фидаилевич ак биләүдәге бәбине күтәреп, битенә үк терәде. Үз гомерендәге иң шатлыклы көне бүген аның! – Рәхмәт сезгә, Ләйлә! Бу бәхетне бүләк иткәнегез өчен. – Ир баланы күтәргән килеш Ләйләгә борылды. Хатын елый иде. Башта яшерен генә тамган күз яшьләре тора-бара тоташ үксүгә әверелде.  – Ай-дар... Фи-даи-левич... ба-ла-ны бир-мим... Бирә... ал-мыйм... – Ләйләнең бу сүзләре иңрәү булып чыкты. 
    10272
    5
    129
  • Бозым Сихерчеләр, имчеләрне никтер картаеп-бирчәеп беткән карчыклар кыяфәтендә генә күзаллый иде моңарчы Галия. Аларның яшәгән йорты да каядыр бер читтә, аулакта булырга тиеш иде кебек. Ул йорт үзе үк күңелдә шик уятырга, шом кертергә тиеш...  Ачык йөзле, ак яулыклы апа каршы алды аларны.
    6060
    1
    82
  • 7231
    2
    52
  • Ялгыш очрашу Инде ничә ел үткән, әмма аны күргән саен, атлап барган җирдән адымнарын әкренәйтә, йөзенә иңгән гаепле елмаюын махсус җыерылган кашлары астына яшерергә тели. Оныта алмый бугай шул...
    8258
    1
    46
Реклама
Соңгы комментарийлар
  • 19 сентябрь 2020 - 07:50
    Без имени
    Минем курше авылга к лен булып тошкэн апам нэк шушындый тормыш а гомер кичерде, кайнэсе эгэр балалар га берэр кием алса апам барында мичкэ ата иде дип сойли, бер вакыт малае на бурек алып кайткан идём кулымнан тартып алдыда янып торган мичкэ а ты ди, ике каен сенелсе бар иде эти _энисе урынга калгач пинсэлэрен алдылар, э кайтып та алып китеп тэ карамадылар алар вафат инде хэзер, э апамны хэзер бик авыр чир бэреп екты шулай бер рэхэт курмэде язсан язып бетерэ торган тугел роман язырлык анын тормыш, аллам андый тормыш ны бер кемгэ дэ курсэтмэсен
    Инде минем чират...
  • 18 сентябрь 2020 - 10:15
    Без имени
    Бик матур хикэя !!! Укыйсы да бик кунелле булды !!! Эйдэ бергэлэшеп устерсеннэр инде сабыйларын .... Лэйлэ узе дэ югалтуны кичергэн бит !!!Бэхет елмайган димэк .... Бэхетлэре булсын барча балаларнын да .... Кеше бэхет очен туа,бэхетле булсын hэркем ....
    Син минем балам!
  • 18 сентябрь 2020 - 14:00
    Без имени
    Бик яхшы эсэр,бик азлар гына анлый шул язмышнын кисэтуен.Яшь чагымда ирем бн ачуланышкач,сойлэшмим дип уземэ-узем суз биреп,ярты кон сойлэшмэсэм,ике улымнын берсе нык итеп авырый башлый иделэр,температуралар бн.Шуннан сойлэшэ башлыйсын инде,уртак борчу килгэч.Купме сынадым,гел шулай була иде,аннары тэкэбберлегемне читкэ куеп,элэгешсэк тэ,сойлэшмичэ йормэдем,мин хаклы булсам,ярар,Аннан минем Бер жирем жэ кимеми дип,уземне тынычландыра идем.Бер тирэ,аерылыйм микэн эллэ дигэн уйлар да кергэлэде,аннары уйладым,этилэре балаларга минем шикелле ук якын,бигрэк тэ ир балага,этилэреннэн аерып алсам,барыбер мине гаеплэрлэр,алар да бит ир кешелэр,алга таба узем генэ доес тэрбия бирэ алырмынмы дип,барысын уйлап торып калдым.Аллага шокер,хэзер шуна соенеп бетэ алмыйм,инде 45-ел яшибез.Балалар да гаилэле,аларга гел тигезлектэ уз балаларын узлэренэ устерулэрен телим.Балалар бэхете эти-энидэн тора.
    Бала хакы
  • 18 сентябрь 2020 - 14:47
    Без имени
    Шуннан ни булды?
    Яңгыр 
  • 18 сентябрь 2020 - 15:05
    Без имени
    Фото, фото, купме хатирэ саклый. Ойгэ кайткач, экрен генэ фотоальбом алып, карап утырырга яратам. Менэ балачак, менэ усмер чак, менэ мин инде усеп житкэнмен. Бу ваеыт аралыгында ни генэ булмады, ни генэ тормышта алышынмады. Сагынып искэ аласын. Тагын бер кайтыр идем дип эченнэн генэ хыялланасын.
    Фотолар дәвалый? 
Реклама
Татарстан журналистикасы тарихы – фотоларда
Бу – безнең уртак тарихыбыз
Журналыбыз архивыннан
«Объективта – әни»
Кешелек хакында фәлсәфи уйланулар, робот София һәм ипи
Балачак – уйнар чак...