Томатно-сливовый соус

Соус из желтой сливы с помидорами прекрасно подходит к жаренному мясу и к шашлыку. На вкус кисло-сладкий с шелковистой, слизистой структурой. Также желтую сливу можно заменить алычой. 

 

Ингредиенты:

* слива желтая незрелая – 2 кг;
* помидоры – 500 гр.;
* чеснок – 6 долек;
* мята перечная – 4 веточки с цветом;
* укроп с цветом – 10 гр.;
* перец жгучий – 3 шт.;
* кориандр – 1 ч. ложка;
* уксус яблочный 6% – 1 ст. ложка;
* мёд – 2 ст. ложки;
* сахар – 6 ст. ложек;
* соль – 2 ст. ложки без горки.

 

Способ приготовления:

Из сливы удаляем косточки палочкой для роллов. Причем, неожиданно выяснилось, что тупым концом “операция” проходит успешнее! Затем хорошенько моем.



Мясистые помидоры нарезаем и выкладываем в толстостенную кастрюлю.



Наверх кладем подготовленные сливы и упариваем на медленном огне под крышкой. Воду добавлять не нужно – помидоры и сливы выделят собственный сок.


 
Немного погодя добавляем нарезанный чеснок, кориандр, перечную мяту, нарезанную зелень укропа, жгучий перчик и продолжаем упаривать под крышкой.

 

Как только все разварится – измельчаем погружным блендером в однородное пюре.


Затем добавляем соль, сахар, пчелиный мед и яблочный уксус.



Увариваем на медленном огне с закрытой крышкой в течении часа, время от времени помешивая. Соус станет гуще.

Готовый соус разливаем по стерилизованным баночкам, укупориваем крышками и укрываем одеялом для дальнейшей стерилизации (примерно на 6-8 часов).

Затем охлаждаем в холодильнике и переносим на хранение в прохладное темное место.

 

 

Татар хатын-кызлары өчен кызыклы язмаларны Сөембикә Telegram-каналында укыгыз


Ошый
Поделиться:
Комментарийлар (0)
Cимвол калды:
Хәзер укыйлар
Соңгы комментарийлар
  • 30 июнь 2020 - 09:20
    Без имени
    Минем белэн булган хэлгэ охшаш. 90 еллар да хезмэт хакын бирми азапладылар бит, коннэрдэн берконне берничэ айлык премия акчасын бирделэр, алтын эшлэнмэлэр сатучы ханым да килеп керде. Каенанамнын Туган коне житэ бит дип, алсу кашлы алкаларны бик ошатып сатып алдым. Булэк итеп биргэч "Акча урлап жыйган иденмени?" Диде, бер тапкыр да кимэде, рэхмэт тэ эйтмэде Алкалар шкафнын Бер булемендэ яттылар, яттылар да юкка чыктылар.
    Кадерсез алкалар
  • 29 июнь 2020 - 17:22
    Без имени
    Жиренэ житкереп,мэгънэле итеп язылган. Зур рэхмэт сезгэ.!!!
    «Әни җырлап китте...»
  • 30 июнь 2020 - 07:13
    Без имени
    Ихластан бирелмэгэн булэк икэнлеге автор сузлэрендэ кычкырып тора. Кайнэгэ бит... Эни кунеле сизгер ул. Ябай яулыкка да риза, эгэр чын кунелдэн булса. Яратып йэшэрлек ир итеп ул устергэн эни кешегэ рэхмэт очен бирелгэн яуап булэк кенэ бит ул. Кире алган да да сорап, барыбер такмыйсын бит эни, эллэ кызыма бирэсенме дип сорап алырга кирэк. Ирне яраткач шулай итсен ул.
    Кадерсез алкалар
  • 29 июнь 2020 - 09:56
    Без имени
    Эйтергэ кирэкми,элек-электэн шундый эйтем йори безнен, халыкта,Ирен,э ышанма-иделгэ таянма! Минем БИК якын туган тиешле хатыннын, да алдылар аналыгын,алар да яштэн яратышып ойлэнешкэн иделэр. Ул да тормыш иптэше-яраткан иренэ барысын да доресен сойлэшкэн. Аерылуын аерылмадылар,Бер тубэ астында яшилэр,иренен, сояркэсе бар,тузгэн кешегэ туземлек бирсен.
    Аналыгыңны алганнарын иреңә әйтергәме, юкмы?
  • 29 июнь 2020 - 12:09
    Без имени
    Элбиттэ, эйтергэ кирэкми, шул аркада аерылган гаилэне белэм. Ир Хэзер икенче хатын белэн Тора, э танышым - Бер узе!
    Аналыгыңны алганнарын иреңә әйтергәме, юкмы?
Бу – безнең уртак тарихыбыз
Журналыбыз архивыннан
«Объективта – әни»
Кешелек хакында фәлсәфи уйланулар, робот София һәм ипи
Балачак – уйнар чак...