Томатно-сливовый соус

Соус из желтой сливы с помидорами прекрасно подходит к жаренному мясу и к шашлыку. На вкус кисло-сладкий с шелковистой, слизистой структурой. Также желтую сливу можно заменить алычой. 

 

Ингредиенты:

* слива желтая незрелая – 2 кг;
* помидоры – 500 гр.;
* чеснок – 6 долек;
* мята перечная – 4 веточки с цветом;
* укроп с цветом – 10 гр.;
* перец жгучий – 3 шт.;
* кориандр – 1 ч. ложка;
* уксус яблочный 6% – 1 ст. ложка;
* мёд – 2 ст. ложки;
* сахар – 6 ст. ложек;
* соль – 2 ст. ложки без горки.

 

Способ приготовления:

Из сливы удаляем косточки палочкой для роллов. Причем, неожиданно выяснилось, что тупым концом “операция” проходит успешнее! Затем хорошенько моем.



Мясистые помидоры нарезаем и выкладываем в толстостенную кастрюлю.



Наверх кладем подготовленные сливы и упариваем на медленном огне под крышкой. Воду добавлять не нужно – помидоры и сливы выделят собственный сок.


 
Немного погодя добавляем нарезанный чеснок, кориандр, перечную мяту, нарезанную зелень укропа, жгучий перчик и продолжаем упаривать под крышкой.

 

Как только все разварится – измельчаем погружным блендером в однородное пюре.


Затем добавляем соль, сахар, пчелиный мед и яблочный уксус.



Увариваем на медленном огне с закрытой крышкой в течении часа, время от времени помешивая. Соус станет гуще.

Готовый соус разливаем по стерилизованным баночкам, укупориваем крышками и укрываем одеялом для дальнейшей стерилизации (примерно на 6-8 часов).

Затем охлаждаем в холодильнике и переносим на хранение в прохладное темное место.

 

 

Татар хатын-кызлары өчен кызыклы язмаларны Сөембикә Telegram-каналында укыгыз


Ошый
Поделиться:
Комментарийлар (0)
Cимвол калды:
Хәзер укыйлар
Реклама
Соңгы комментарийлар
  • 21 октябрь 2020 - 20:45
    Без имени
    Бик яхшы эсэр дэвамын котэбез
    КУНАК АПА
  • 22 октябрь 2020 - 03:00
    Без имени
    Тормыш кагыйдэлэре,сина Зур рэхмэт!!!Бик матур кешелэр белэн сойлэшкэн кебек булам,шушы язмаларны укыганда...
    Җиргә күктән дә карарга кирәк
  • 22 октябрь 2020 - 07:49
    Без имени
    Ошады БИК эчтәлекле дәвамен көтәм
    Айлы күлдәвекләр
  • 21 октябрь 2020 - 14:33
    Без имени
    Кияугэ чыккансын икэн, баласы бар икэнен белеп, теперь "с этим жить".... Яшь чагымда бер егет кияугэ чакырды, тик минем улым бар, мин аерылышкан диде. Шул вакытта мин араларны оздем, улына тартылып, беренче гаилэсенэ китсэ, минем бала атасыз усэрме диеп. Ул вакытта ике булмэле квартирада яшэп ята иде.Яшэп китергэ бик эйбэт иде. Тик.....
    Бирнәле ир
  • 21 октябрь 2020 - 16:21
    Без имени
    Ашагач, остэл яныннан торып киткэндэ, урындыкны алып куймасан, ирен ялкау була. Чэй эчкэндэ остэлгэ тугеп эчсэн,-ирен исерек була. Кояш баегач, тырнак киссэн-гомерен кыска була. Чэч-тырнакны телэсэ кая ташлап йорсэн, теге доньяда барсын да эзлэп табасы була. Тэрэзэ тобенэ утырсан, буен кыска кала.
    Илсөя БӘДРЕТДИНОВАга ниләр эшләргә ярамый?
Реклама
Татарстан журналистикасы тарихы – фотоларда
Бу – безнең уртак тарихыбыз
Журналыбыз архивыннан
«Объективта – әни»
Кешелек хакында фәлсәфи уйланулар, робот София һәм ипи
Балачак – уйнар чак...